Lai lemtu par bērnu aizgādību, bāriņtiesa Koknesē gaida policijas izmeklēšanas rezultātus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc seksuālas vardarbības pret 10 mēnešus veco meiteni bāriņtiesa pagaidām nav lēmusi jautājumu par ģimenē augošo bērnu aizgādību, jo tiek gaidīta informācija no policijas.

Bāriņtiesas vadītāja Silvija Vēze aģentūrai BNS sacīja, ka bāriņtiesas darbinieki ir uzklausījuši zīdaiņa māti un tiksies ar viņu atkārtoti, bet šobrīd nav pamata lemt par bērnu izņemšanu no ģimenes. Aprūpe bērniem tiek nodrošināta un sadzīves apstākļi esot labi. Māte savu vainu atzīstot daļēji tajā aspektā, ka viņas pienākums bija nodrošināt mazulim drošību, ko viņa atstājusi vienu uz neilgu laiku.

«Bāriņtiesa gaida no atbildīgajām institūcijām dokumentus,» sacīja bāriņtiesas vadītāja.

Ģimene - māte un divi bērni - līdz šim nebija bāriņtiesas redzeslokā. Ar ģimeni strādāja Kokneses novada domes Sociālais dienests.

Labklājības ministrijā (LM) aģentūrai BNS sacīja, ka visa informācija par Sociālā dienesta darbu ar šo ģimeni ir apkopota, un tagad tiek vērtēta. Savu atzinumu ministrija sniegs šīs nedēļas laikā.

Jau ziņots, ka 22.augustā no medicīnas iestādes policija saņēma informāciju par iespējamu seksuālu vardarbību pret 10 mēnešus vecu meiteni. Aizdomās par nodarījumu tika aizturēts 1961.gadā dzimis vīrietis. Policija ir sākusi kriminālprocesu pēc 160.panta 6.daļas par seksuālu vardarbību. Vīrietim piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Bērna stāvoklis pēc veiktajām operācijām bija apmierinošs.

Ar aizturēto vīrieti sieviete pērn dzīvojusi kopā. Pēc piedzīvotās vardarbības no vīrieša puses sieviete vērsās pašvaldībā, kādu laiku viņa pavadīja krīzes centrā un tad viņai ierādīts atsevišķs dzīvoklis Koknesē. Uz Iršu pagastu, kur notika noziegums, viņa bija devusies pie savas mātes.

Otrdien LNT raidījumā «900 sekundes» Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis sacīja, ka aizdomās par zīdaiņa seksuālu izmantošanu aizturētais vīrietis ir sniedzis liecības, norādot veiktās darbības, un nav šaubu, ka ir noticis noziegums.

«Uz šo brīdi izmeklēšanai ir skaidrs, ka ir noticis noziegums. Šaubu šeit nav. Šī persona jau ir sniegusi liecības, kurās norāda šīs darbības, ko ir veikusi,» stāstīja Ķuzis.

Viņš uzsvēra, ka policija darīs visu, lai bērns nenonāktu atpakaļ ģimenē.

«Tomēr jebkuram noziegumam apakšā ir sociālā vide, dzīvesveids. Ļoti būtiska loma ir sociālajiem dienestiem. Mēs šajā gadījumā nepieļausim un darīsim visu iespējamo, lai bērns nenokļūtu atpakaļ šajā ģimenē,» sacīja policijas priekšnieks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu