Apdrošināta, bet tomēr ne! Maldināta 86 gadus veca sieviete

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītāja

«Mana māte šo pavasari devās ceļojumā uz Šveici. Viņa ir ilggadēja Citadeles bankas kliente, tāpēc piešķirta apdrošināšanas karte, kredītkarte vienā veselā. Tomēr, ceļojuma laikā nonākot Šveices slimnīcā, apdrošināšana izkūp kā dūmi pavardā,» bēdīgajā pieredzē dalās cietušās sievietes meita Mārīte.

Mārītes māte ir 86 gadus veca, bet vēl kustīga, aktīva sieviete, kam patīk ceļot. Kā saka, kad tad, ja ne vecumdienās?

Māte, esot ilggadēja Citadeles bankas kliente, savā īpašumā ieguva Citadeles un BTA apdrošināšanas firmas kopīgi izveidoto apdrošināšanas karti, kredītkarti «Platinium Traveller's insurance card».

Foto: TVNET lasītāja

Karte izskatās glauni, bet ne tās saturs

Klientei nonākot Šveices slimnīcā, BTA aizsūta slimnīcai galvojuma vēstuli, ka paciente ir apdrošināta. Viss ir jauki, līdz ceļotāja nonāk Latvijā un lūdz izmaksāt apdrošināšanas naudu.

BTA ar cieņu savai klientei paziņo: «Izvērtējot iepriekš minētās Atlīdzību lietas ietvaros iegūto informāciju, paskaidrojam, ka starp BTA un AS «Citadele Banka» ir noslēgts sadarbības līgums, kur punkts Nr. 6.2. nosaka, ka «Apdrošināšanas prēmijas, kas ir noteiktas šī līguma 6.3. punktā ir attiecināmas uz maksājumu karšu autorizētajiem lietotājiem vecumā līdz 80 gadiem (neieskaitot). Klienti vecumā pēc 80 gadiem netiek apdrošināti.»

Mārītes mātei ir pilni 86 gadi, tātad viņa netiek apdrošināta.

Tikmēr BTA apdrošināšanas uzņēmums TVNET skaidro, ka apdrošina visu vecumu klientus. Tomēr Citadeles un BTA kopējai apdrošināšanas kartei «Platinium» ir citi nosacījumi, ko Mārītes māte nav izlasījusi.

Apdrošināšanas nosacījumus BTA atsakās komentēt.

Tad kāpēc šī karte tika izsniegta?

«Vairāki bankas Citadele kredītkaršu veidi līdztekus dažādām priekšrocībām, īpašiem piedāvājumiem un atlaidēm ietver arī ceļojumu apdrošināšanu. Katrs šādas kartes īpašnieks ir apdrošināts atkarībā no kartes veida, un katrai kartei ir savi apdrošināšanas noteikumi, kas noteikti sadarbības līgumā, kas noslēgts starp banku Citadele un apdrošināšanas akciju sabiedrību «BTA Baltic Insurance Company». Katras atsevišķas šādas kredītkartes izsniegšana ir bankas kompetences jautājums un ar apdrošinātāju nav jāsaskaņo,» skaidro Citadeles bankas pārstāve Ieva Prauliņa.

Banka apstiprina, ka par konkrēto gadījumu ir informēta un šī problēma ar apdrošināšanas firmu BTA tiek risināta.

«Banka personiski informēs kartes īpašnieci par turpmāko rīcību. Bet varam apliecināt: ja nebūs juridisku šķēršļu, kartes īpašniece kompensāciju saņems,» piebilst Prauliņa.

Sīkāku informāciju, cik šāda veida karšu izsniegtas, arī klientiem vecumā pēc 80 gadiem, banka atsakās izpaust. Tas esot komercnoslēpums. Tomēr piebilst, ka Citadeles banka vienmēr cenšas nodrošināt, lai klienti saņemtu Citadeles bankas pakalpojumu sniegtās priekšrocības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu