Saistībā ar nelikumīgu bēgļu pārvadāšanu Ungārijā aizturēts Latvijas nepilsonis

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Ungārijā saistībā ar nelikumīgu bēgļu pārvadāšanu aizturēts Latvijas nepilsonis, apstiprināja Ārlietu ministrijas preses sekretārs vēstnieks Raimonds Jansons.

Latvijas vēstniecība informāciju par aizturēšanu saņēmusi pirmdien. Pagaidām nav zināms, kuras valsts bēgļus aizturētais pārvadājis, tāpat nav arī informācijas par to, vai nepilsonim piemērots drošības līdzeklis. Vēstniecība saņemto informāciju nosūtījusi Valsts policijai, skaidroja Jansons. Zināms, ka aizturētais pats Latvijas vēstniecībā nebija vērsies.

Valsts policija norādīja, ka saistībā ar citas valsts sāktu kriminālprocesu informācija netiks sniegta.

Jau ziņots, ka augustā Ungārijā ieradās 50 000 nelegālu migrantu, galvenokārt no tādām valstīm kā Sīrija, Irāka un Afganistāna, lai pēc tam dotos uz turīgākām Rietumeiropas valstīm. Tūkstošiem migrantu, tostarp daudzi no Sīrijas, līdz pirmdienai vairākas dienas bija pavadījuši improvizētās bēgļu nometnēs Budapeštas dzelzceļa stacijās.

Lai ierobežotu nelegālo migrāciju, Ungārija būvē četrus metrus augstu dzeloņstiepļu žogu uz 175 kilometrus garās dienvidu robežas ar Serbiju. Žoga būvniecība izpelnījusies vairāku valstu amatpersonu kritiku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu