Skolas solā atgriežas arī Dāvis

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

1. septembrī skolas solā atgriežas arī nu jau 4. klases skolnieks Dāvis. Zēna slimība un cerība izveseļoties pagājušajā ziemā vienoja visu Latviju. Īsā laikā simtiem labu cilvēku Dāvim saziedoja 427 000 dolāru, lai viņš varētu ārstēties Filadelfijas slimnīcā Amerikā. Tagad puika ir vesels un gatavs mācīties gan matemātiku, gan dabaszinības, gan sportu.

Ar paša dārzā lasītu ziedu pušķi rokās Dāvis atkal ver Slokas pamatskolas durvis. Par spīti ilgajai slimošanai, veiksmīgi nokārtojis visus pārbaudes darbus, viņš ir pārcelts ceturtajā klasē. Vairs nekādas mācīšanās slimnīcas palātā un mājās, viņš būs atkal klasē starp savējiem.

Daži Dāvja klasesbiedri šovasar krietni pārauguši gladiolas, ko dāvina skolotājai. Dāvis trāpījis īstā matemātiķu klasē, un tas ir audzinātājas Veltas Ploriņas nopelns. Viņa māca nebaidīties no skaitļu pasaules.

Lietus dēļ Zinību diena ir krietni saīsināta, laukā vietas būtu gana, sporta zālē ir par šauru. Tāpēc visi ātri tiek pie nākamās 1.septembra tradīcijas - kliņģera ēšanas.

Dāvis skolai gatavs - vasarā atpūties un pat izdauzījies akvaparkā. Visa šī nedēļa skolā būs raiba - trešdien drošības diena, ceturtdien – dabas, piektdien - sporta diena. Stundas sāksies nākamnedēļ. Klasē priecājas, ka Dāvis ir atgriezies, Dāvja slimība vienoja arī viņa klasi.

«Tāpat vecāki ziedoja, bērni ziedoja, mēs rakstījām viņam novēlējumus uz Ameriku, viņš ir mūsējais!» saka Dāvja klases audzinātāja Velta Ploriņa.

Dāvja mamma pati mācījusies lielā skolā. Viņa priecājas, ka Slokas pamatskolas vairāk nekā 300 skolēnu saimē Dāvis nepazudīs. Mazu skolu priekšrocība esot tā, ka katrs skolēns ir pamanāms.

Dāvis joprojām ir ārstu uzraudzībā un regulāri ierodas Bērnu slimnīcā veikt pārbaudes. No viņam saziedotajiem līdzekļiem, kas pēc ārstēšanas palika pāri, bērnu slimnīcā operēti vēl trīs bērni. Viņiem sarežģītas sirsniņu operācijas veica profesors no Lielbritānijas, ceļu sedza no Dāvja naudas.

Jau ziņots, ka Dāvja ārstēšanai ASV Latvijas ziedotāji ziedoja aptuveni 300 000 eiro un valdība atvēlēja 100 000 eiro no «Latvijas Valsts mežu» peļņas. Zēns cieta no smagas slimības un viņam nebija iespēja saņemt nepieciešamo medicīnisko palīdzību ne Latvijā, ne arī citās Eiropas valstīs, tāpēc Dāvis tika operēts klīnikā ASV.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu