Tautas mikroskaitīšanā apsekos 15 000 mājokļu visā Latvijā

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tautas mikroskaitīšanā, kas sākas 2.septembrī un ilgs līdz decembra vidum, iekļaus 15 000 mājokļu visā Latvijā, informēja Centrālās statistikas pārvaldes priekšniece Aija Žīgure. Uz 15 000 adresēm jau nosūtīti aicinājumi piedalīties aptaujā. Adreses atlasītas 41 novadā un deviņās republikas pilsētās.

«Kas nav saņēmuši vēstules, lai neuztraucas, viņi šajā aptaujā netiks iesaistīti,» teica Žīgure, atkārtoti uzsverot, ka mikroskaitīšana neskars visus iedzīvotājus.

Aptaujā būs jautājumi par mājokli un izglītību. Iedzīvotājiem jautās par visām personām, kuras pastāvīgi dzīvo mājoklī.

Trešdien sākas mikroskaitīšanas pirmais posms, kad anketas var aizpildīt elektroniski, autorizējoties ar internetbanku. Pirmā anketa tikusi aizpildīta jau īsi pēc pusnakts, pastāstīja Žīgure. Anketas aizpildīšana aizņem apmēram piecas minūtes. Anketa pieejama latviešu un krievu valodā, kas, vācot statistikas datus, ir pieļaujams, norādīja CSP pārstāve.

Otrajā posmā no 17.septembra iesaistīsies intervētāji, kas sazināsies ar tām personām, kas nebūs anketu aizpildījušas internetā. Intervētājs sazināsies ar tiem, kas saņēmuši uzaicinājumu, pa tālruni vai klātienē.

Mikroskaitīšanā CSP vēlas pārbaudīt iedzīvotāju skaita novērtēšanas metodi un sagatavoties tautas skaitīšanai 2021.gadā.

Tad Latvijā iedzīvotāji vairs netiks aptaujāti klātienē, bet datus iegūs no administratīvajiem reģistriem un CSP pētījumu datiem.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu