Rīgas centrā vāc parakstus par starptautisku Ņemcova slepkavības izmeklēšanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Akcijā pie «Laimas» pulksteņa tīmekļa vietnes «Kompromat.lv» žurnālists Leonīds Jākobsons kopā ar diviem domubiedriem sāk parakstu vākšanu par starptautisku Krievijas opozicionāra Borisa Ņemcova slepkavības izmeklēšanu, novēroja aģentūra LETA.

Viens no akcijas atbalstītājiem rokās tur krāsainu izdruku ar Ņemcova portretu, savukārt Jākobsons tur rokās Eiropas Padomei, Eiropas Drošības un sadarbības organizācijai un Apvienoto Nāciju Organizācijai adresētu lūgumu nekavējoties sākt neatkarīgu starptautisku Ņemcova slepkavības izmeklēšanu.

Akcijas dalībnieki nav īpaši naski cilvēku uzrunāšanā, un arī garāmgājēji šiem trim vīriem īpašu uzmanību nepievērš.

«Galvenais ir sākt procesu,» sacīja Jākobsons, piebilstot, ka parakstu vākšana nenotiks ātri.

Tāpat Jākobsons norādīja, ka drīzumā parakstīties būs iespējams arī internetā un vietnes adrese tiks precizēta vēlāk.

Kā norāda akcijas organizatori, ar šo pasākumu viņi vēlas pievērst dažādu valstu iedzīvotāju uzmanību Kremļa noziegumiem.

Jau ziņots, ka nogalinātā Krievijas politiķa meita Žanna Ņemcova necer, ka Krievijā tiks noskaidroti tēva slepkavības pasūtītāji, tāpēc apņēmusies panākt slepkavības starptautisku izmeklēšanu, ko veiktu īpaša komisija Eiropas Drošības un sadarbības organizācijā vai ANO. Par to vēsta tīmekļa izdevums «Rosbalt».

Ņemcovs tika noslepkavots 27.februāra vakarā uz tilta Maskavas centrā līdzās Kremlim.

Opozīcijas atbalstītāji Ņemcova slepkavībā vaino Kremli, bet Krievijas varasiestādes kategoriski noliedz jebkādu saistību ar šo lietu.

Policija arestējusi personas, kuras tiek turētas aizdomās par slepkavības pastrādāšanu, bet tās pasūtītāju nav identificējusi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu