Rīgā notiks publiska diskusija par Ukrainas konfliktu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Ārpolitikas institūts 4.septembrī organizē publisku diskusiju un grāmatas prezentāciju par Latvijas, Baltijas jūras reģiona, Eiropas un transatlantiskās drošības jautājumiem Ukrainas krīzes kontekstā, informēja institūtā.

No plkst.13 līdz plkst.15 Rīgā, «Hotel Bergs» notiks publiskā diskusija «Eiropas drošība: iesaistīšanās vai neuzticība?», kā arī rakstu krājuma «Rīgas Dialogs: kopīga drošības vide. Pārdomas pēc Rīgas Drošības Semināra 2015» prezentācija.

Institūts norāda, ka gan Latvijas, gan Eiropas, gan transatlantiskā drošība pašreiz piedzīvo dziļāko krīzi kopš Aukstā kara beigām. Situācija Ukrainā, Krimas aneksija un ieilgušais konflikts Ukrainas austrumos liek gan valstīm, gan politikas veidotājiem, gan ekspertiem pārskatīt pašreizējo drošības politiku reģionā un pasaulē.

Rakstu krājums «Rīgas Dialogi: kopīga drošības vide. Pārdomas pēc Rīgas Drošības Semināra 2015» ietver vairākus analītiskus rakstus, kas analizē Krievijas attiecības ar Rietumiem, izmaiņas Krievijas drošības stratēģijā, jaunos izaicinājumus, ko Baltijas jūras reģionam rada krīze Ukrainā, kā arī izskata potenciālos scenārijus tam, kā var attīstīties reģionālās drošības situācija.

Pasākumā piedalīsies eksperti no Krievijas un Eiropas Savienības valstīm: Imants Lieģis (European Leadership Network, Latvijas Ārpolitikas Institūts), Reinhard Krumm (Friedrich-Ebert-Stiftung; Vācija), Łukasz Kulesa (European Leadership Network; Lielbritānija) un Daria Khaspekova (Russian International Affairs Council; Krievija). Diskusiju ar uzrunu atklās Werner Rechmann, Fridriha Eberta fonda (Friedrich-Ebert-Stiftung) vadītājs Baltijas valstīs, un moderēs Latvijas Ārpolitikas institūta direktors Andris Sprūds.

Pasākumu atbalsta «Friedrich Ebert Foundation», kā arī «Nuclear Threat Initiative un European Leadership Network». Tas notiks angļu valodā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu