IeM: kopumā robežas stiprināšanai paredzēts tērēt € 20 miljonus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Kopumā Latvijas - Krievijas robežas stiprināšanai paredzēts tērēt 20 miljonus eiro; šogad ir plānots veikt robežas joslas ierīkošanas darbus, izmantojot jau valdības piešķirto pusmiljonu eiro, skaidroja Iekšlietu ministrijas pārstāve Daiga Holma.

Darbi, kas veicami šogad, ietver sevī visu, kas paredzēts projektā - laipu un taku izveidošanu, apauguma novākšanu, pēdu joslas ierīkošanu un citus darbus trīs robežas posmos, kuros ir sakārtotas īpašumtiesības un pabeigti demarkācijas darbi.

Visā projektā paredzēts izbūvēt 90 kilometrus žoga, kas tiks sadalīts pa vairākiem posmiem, kopumā izveidojot atsevišķus žoga posmus noteiktās vietās, kur iespējami robežpārkāpumi.

Latvijas robeža ar Krieviju ir 270 kilometrus gara, 12 metrus platās robežjoslas infrastruktūras labiekārtošanas darbus plānots pabeigt līdz 2019.gadam vai arī ātrāk, ja būs pieejams finansējums.

Šogad uz Latvijas - Krievijas robežas notverti jau vairāk nekā 300 nelegālie imigranti, kas ir vairāk, nekā pērn kopumā.

«Cilvēku kontrabandisti izvēlas Krieviju, bet mums jārūpējas, lai mūsu robeža būtu droša. Ja valsts parāda, ka tās robežu šķērsot ir grūti vai pat neiespējami, cilvēku kontrabandisti izvēlas citus ceļus,» iepriekš sacījis iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu