Latvijā piegādāti pirmie kāpurķēžu bruņutransportieri

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sargs.lv/Publicitātes foto

Latvijā piegādātas pirmās četras kāpurķēžu kaujas mašīnas «CVR(T)» (Combat Vehicle Reconnaissance (Tracked)), kas tiks izmantotas tehniķu un mehāniķu, kā arī karavīru apmācībai vienībās Ādažu bāzē, vēsta «Sargs.lv».

«Šis ir nozīmīgs solis Latvijas pašaizsardzības spēju stiprināšanā, jo

šīs modernizētās bruņumašīnas, kas tiks aprīkotas ar labākajiem prettanku ieročiem, nozīmīgi uzlabos Sauszemes spēku kājnieku brigādes kaujas spējas un mobilitātes spējas,»

uzsver aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis.

Mehanizētas vienības izveidei paredzētās «CVR(T)» bruņotie spēki saņems laikā no 2016.gada līdz 2020.gadam. Tehnikas piegāde notiks pakāpeniski, un līdz ar tehnikas piegādi tiks sākta arī tās ieviešana ekspluatācijā.

«CVR(T)» ir Latvijas apstākļiem piemērota kaujas tehnika ar ļoti augstu mobilitāti, kas neprasa attīstīt smagnēju inženiertehnisko bāzi kaujas mobilitātes nodrošināšanai.

Tehnika var pārvietoties pa visiem Latvijā pieejamiem koplietošanas ceļiem, tiltiem, grāvju pārvadiem, kā arī ārpus ceļu tīkla.

Tehnikas svars ir 8 – 10 tonnu robežās atkarībā no modifikācijas un bruņu līmeņa.

Tā ir viegli transportējama gan pa dzelzceļu, gan jūru, gan ar gaisa transportu.

2014.gada septembrī tika parakstīts līgums par 123 mazlietotu un atjaunotu kāpurķēžu kaujas mašīnu iegādi no Lielbritānijas.

Darbs pie Sauszemes spēku kājnieku brigādes mehanizācijas projekta tika sākts 2012.gada nogalē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu