Seile: mēs nevaram ignorēt demogrāfiju

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Mēs nevaram ignorēt demogrāfiju, intervijā aģentūrai BNS, komentējot jautājumu par skolu skaita samazināšanu, sacīja izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile.

Viņa norādīja, ka Izglītības un zinātnes ministrija turpinās virzīt Ministru Kabineta noteikumus par to, ka 10.klases var atvērt, ja ir vismaz 12, 18 vai 22 bērni, atkarībā no skolas atrašanās vietas.

«Attiecībā uz skolu tīklu, mana nostāja ir, ka limits 10. klases atvēršanai valdībai ir jānosaka ātri, jo šī ir ļoti ilgu laiku krājusies problēma. Tā ir jārisina un mēs nevaram ignorēt demogrāfiju. Paralēli ir jāveic 1.-6. klases tīkla pārskatīšana, bet individualizētā veidā. Ir jāvērtē autobusu pieejamība mazajiem bērniem un tiem nevajadzētu būt lieliem attālumiem, kuri mazajiem būtu jābrauc,» sacīja ministre.

Jau ziņots, ka Izglītības un zinātnes ministrija nākamgad ir apņēmusies reorganizēt vai apvienot 40 skolas visā Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu