Austrumu slimnīca meklē kvalificētu mikroķirurgu, solot tam 700 eiro algu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca meklē sertificētu plastikas ķirurgu ar pieredzi neatliekamajā un plānveida rekonstruktīvajā mikroķirurģijā, liecina informācija slimnīcas mājaslapā.

Pretendentiem ir vairākas prasības, tostarp iepriekšēja darba pieredze neatliekamajā un plānveida rekonstruktīvajā mikroķirurģijā vismaz piecus gadus. Slimnīca gatava šādam speciālistam piedāvāt darba algu no 673 līdz 758 eiro mēnesī.

Par šo naudu no kandidāta tiek arī prasīts, lai tāarī būtu apmācīttiesīga ārstniecība persona, jo būs jānodrošina studentu, rezidentu un ārstu apmācība un tālākizglītība ķirurģijas specialitātē. Tā pat šim cilvēkam būs darbs ar specializētām programmām; jāsaprot birokrātiskā sistēma un tā adekvāti jāizpilda; būs jākonsultē citu specialitāšu ārsti, pacienti un jāinformē viņu piederīgie savas specialitātes ietvaros.

Kā pastāstīja slimnīcas pārstāve Inguna Potetinova, ķirurgam paredzētas arī piemaksas.

Piemaksu noteikšanu regulē slimnīcas darba samaksas nolikums. To apmērs ir ļoti dažāds

atkarībā no veiktā darba apjoma vai, piemēram, darba stāža, skaidroja Potetinova.

Piemaksas paredzētas par darba stāžu, nakts darbu, par sniegto ambulatoro un maksas pakalpojumu apjomu, par rezidentu apmācību, semināru vadīšanu, īpašu risku un apstākļiem.

Tā kā ir tik daudz papildu kritēriju, tad pateikt, cik vidēji darbinieks saņemtu piemaksās, nav iespējams, un tas ir ļoti individuāli, norādīja Potetinova.

Viņa skaidroja, ka ar esošo mikroķirurģijas pakalpojumu sniedzēju SIA «Latvijas plastiskās, rekonstruktīvās un mikroķirurģijas centrs» līgums beigsies 2017.gadā.

Tāpēc, meklējot iespēju slimnīcai nodrošināt neatliekamās rekonstruktīvās palīdzības sniegšanu, neizmantojot ārpakalpojumu, slimnīca ir izplatījusi aicinājumu ārstiem ar nepieciešamo kvalifikāciju un pieredzi pieteikties darbam Austrumu slimnīcā.

Šādas

palīdzības nepārtrauktai nodrošināšanai 24 stundu režīmā ir nepieciešami darba līgumi ar vismaz 12 konkrētās kvalifikācijas speciālistiem

Neatliekamās palīdzības klīnikā un pieciem speciālistiem darbam nodaļās, turklāt papildus ir jānodrošina arī ambulatorais darbs ar pacientiem poliklīnikā.

Jau ziņots, ka Veselības ministrija (VM) vēlas Ortopēdijas un traumatoloģijas slimnīcā (TOS) izveidot mikroķirurģijas centru kā alternatīvu jau esošajam SIA «Latvijas Plastiskās, rekonstruktīvās un mikroķirurģijas centrs», kura pakalpojumus pērk Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca.

Kā iepriekš, runājot par samaksu šīs jomas profesionāļiem, norādīja Mikroķirurģijas centra valdes loceklis Mārtiņš Kapickis, par 800 eiro «uz papīra neviens no mums strādāt neies».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu