Par «Vienotības» līderes Āboltiņas izdošanu sodīšanai lems nākamnedēļ

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija saņēmusi Valsts policijas (VP) iesniegumu par «Vienotības» Saeimas frakcijas vadītājas Solvitas Āboltiņas 22.augustā izraisīto ceļu satiksmes negadījumu un plānots, ka lēmumu par viņas izdošanu administratīvajai sodīšanai komisija pieņems nākamnedēļ.

VP pārstāvis Toms Sadovskis paskaidroja, ka 22.augustā VP saņēma izsaukumu uz Brīvības ielu Juglā, kur bija noticis kāds satiksmes negadījums.

Notikuma vietā policija konstatēja, ka negadījums noticis, jo «Volkswagen» automašīna, kuru vadīja Āboltiņa, pārkārtojusies no otrās braukšanas joslas uz pirmo un nav pamanījusi pa pirmo braukšanas joslu braucošo «Škoda» markas auto.

Negadījumā cietušo nav. «Volkswagen» markas auto vadītājai sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols.

Latvijas administratīvo pārkāpumu kodekss nosaka, ka par šāda veida pārkāpumu - ceļa nedošanu - draud 15-70 eiro naudas sods. Tāpat vainīgajam autovadītājam tiek piešķirti divi soda punkti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu