Amerika domubiedrs, «Rīgas kartes» valdes loceklis Brandavs, tagad holdinga «Felix» īpašnieks

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Viens no Rīgas vicemēra Andra Amerika (GKR) tuvākajiem līdzgaitniekiem kordiriģents, «Rīgas kartes» valdes loceklis Aleksandrs Brandavs (GKR) pārņēmis kontroli pār holdinga kompāniju «Felix», šodien ziņo laikraksts «Diena».

Šai kompānijai savulaik piederēja «Rīgas vagonu rūpnīca» (RVR), bet pašlaik tai ir ļoti vērtīgi aktīvi, piemēram, īpašums Mežaparkā, Visbijas prospektā 5. Caur citu uzņēmumu Brandavs kļuvis par Smuku muižas īpašnieku Brocēnu novadā, vēsta «Diena».

45 gadus vecais Brandavs, kurš ir diplomēts kordiriģents apgalvojot, ka «Felix» aktīvus viņš pārņēmis kopumā par aptuveni 97 000 eiro, pakāpeniski iegūstot sākotnēji 13,5%, pēc tam 71,1% un visbeidzot septembrī - 100% kompānijas kapitāldaļu. Maksājumi esot veikti no viņa privātā bankas konta.

Caur 33,69% SIA «East West Industrial Group» Brandavs ieguvis daļas RVR, kas cīnījās par jauno pasažieru vilcienu piegādi un šobrīd kopā ar diviem citiem uzņēmumiem piedalās 22 miljonus eiro vērtajā līgumā par dīzeļvilcienu vagonu modernizāciju pēc valsts AS «Pasažieru vilciens pasūtījuma». Brandavs «Dienai» apgalvo, ka šīs daļas rūpnīcā ieguvis apmaiņā pret Krievijas investora piesaisti un veicot materiālo ieguldījumu, kuru savukārt finansējusi «ABLV banka».

Brandavs skaidro, ka bija aizdevis iepriekšējiem «Felix» holdinga īpašniekiem 12 000 eiro, kas varētu būt labas lietotas automašīnas cena. Kad viņi naudu nav atdevuši, Brandavs pārņēmis akcijas, kas kalpojušas par garantiju aizdevumam.

Caur «Felix» holdingu Brandavs ieguvis kapitāldaļas vēl 12 kompānijās, septiņās no tām viņam piederot akciju vairākums. Ja spriež tikai pēc apgrozījuma, vērtīgākā no tām varētu būt «Alpha shipping company», kas pērn strādājusi ar 3,2 miljonu eiro apgrozījumu, vēsta «Diena».

Pērn 100 000 eiro Brandavs deklarējis kā ienākumu no firmas «B-buss», kas pirms diviem gadiem uzvarēja «Rīgas satiksmes» aptuveni 35 miljonu eiro iepirkumā par pārvadājumiem mikroautobusu maršrutos.

Savulaik šis uzņēmums saucās «Blagovest tur» un līdz 2011.gadam piederēja Brandavam. Pašlaik to kontrolē Beļģijā reģistrētā kompānija «B-international». Tomēr «B-bus» vienīgais valdes loceklis Vitālijs Komars ir cieši saistīts ar Brandava ģimeni, ziņo «Diena».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu