Par Iekšējās drošības biroja vadītāju kļūs Valters Mūrnieks

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Par jaunā iekšlietu ministra pārraudzībā esošā Iekšējās drošības biroja (IDB) vadītāju izvēlēts AS «DNB banka» Drošības pārvaldes vadītājs Valters Mūrnieks.

Rīt, 6.oktobrī, valdība lems par viņa apstiprināšanu jaunajā amatā. Paredzēts, ka valdības lēmumam būs jāstājas spēkā 1.novembrī.

IDB priekšnieka amata kandidātu vērtēšanai tika izveidota komisija. Vērtēšanas rezultātā augstāko punktu skaitu atbilstoši vērtēšanas nolikumam ieguva kandidāts Mūrnieks.

Iekšlietu ministrija norāda, ka Mūrnieka darba pieredze Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldē nodaļas un biroja priekšnieka amatā un AS «DNB banka» Drošības pārvaldes vadītāja amatā, kā arī iegūtā izglītība - Latvijas Policijas akadēmijā iegūtais bakalaura un maģistra grāds un studijas FBI Nacionālajā Akadēmijā Virdžīnijas universitātes akreditētajā programmā vadošiem tiesībaizsardzības iestāžu darbiniekiem - ir atbilstoša IDB priekšnieka amatam izvirzītajām prasībām.

Mūrnieks dzimis 1973.gadā un izglītojies ne tikai Latvijā, bet arī ASV. Tāpat viņš papildu zināšanas ieguvis daudzos kursos, semināros un apmācībās rietumvalstīs. Mūrnieks ļoti labi pārzina krievu un angļu valodu.

Kopš 2010.gada Mūrnieks ir AS «DNB banka» Drošības pārvaldes vadītājs. Pirms tam ieņēmis dažādus amatus Valsts policijā.

Jau ziņots, ka Saeima pērn decembrī pieņēma likumu, kas nosaka Iekšējās drošības biroja izveidi iekšlietu un cietumu amatpersonu kontrolei. Birojs būs iekšlietu ministra pārraudzībā un darbību sāks 2015.gada 1.novembrī.

Šī biroja darbinieku uzdevums ir atklāt, izmeklēt un novērst noziedzīgus nodarījumus, kurus izdarījušas Iekšlietu ministrijas padotībā esošo iestāžu amatpersonas un darbinieki, izņemot Drošības policijas amatpersonas. Tāpat biroja uzdevums būs izmeklēt tikai vardarbīgus noziegumus, ja tos izdarījušas Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonas, ostas policijas darbinieki un pašvaldības policijas darbinieki. Kopumā birojs kontrolētu apmēram 20 000 iekšlietu un cietumu amatpersonu.

Plānots, ka IDB atradīsies bijušajā Finanšu policijas pārvaldes ēkā Rīgā, Krišjāņa Valdemāra ielā 1A.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu