Latvijas robežsargi Grieķijā iesaistīti aptuveni 50 dažādos incidentos ar bēgļiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas robežsargi operācijā Grieķijā kopumā ir bijuši iesaistīti vairāk nekā 50 dažādos incidentos, žurnālistiem pirmdien atklāja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis.

Incidents nozīmē konkrētu fizisku kontaktu ar kādu no bēgļu laivām, kuras dodas uz Grieķiju. «Tas nozīmē, ka ir bijuši vairāk nekā 50 šādi gadījumi. Tas nozīmē [arī] to, ka [robežsargi] ir kopā ar Grieķijas krasta apsardzi piedalījušies tādu laivu aizturēšanā, uz kurām ir bijuši [cilvēku] kontrabandisti,» teica iekšlietu ministrs.

Latvijas robežsargi piedalījušies arī glābšanas operācijās, kad bēgļu laivas tiek pārdurtas un robežsargi ir spiesti viņus glābt. Tāpat robežsargi piedalījušies kopīgās operācijās ar Turcijas krasta apsardzi, virzot bēgļu laivas atpakaļ uz minēto valsti.

«Respektīvi novērš [bēgļu] fizisku nokļūšanu Eiropas Savienībā,» skaidroja iekšlietu ministrs.

Latvijas robežsargi piedalās «Frontex» aģentūras operācijā «Poseidon» uz Grieķijas - Turcijas jūras robežas. Latvijas robežsargi pilda uzdevumus, kuru ietvaros notiek potenciālo imigrantu identifikācija un viņu laivu apturēšana vēl Egejas jūrā. Gadījumā, ja imigranti jau ir nokļuvuši Turcijā, tad robežsargu uzdevums ir viņus aizturēt patruļu laikā.

Operācijā iesaistīts robežsardzes helikopters un kuteri.

«Frontex» aģentūras kopējā jūras operācija «Poseidon», tiek rīkota ar mērķi nodrošināt jūras robežu uzraudzību, izmantojot dalībvalstu tehnisko aprīkojumu un ekspertus ar nolūku samazināt nelegālās imigrācijas draudus uz Grieķijas (Eiropas Savienības) ārējām robežām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu