Kozlovskis neredz pamatu rosināt tālākas pārbaudes par Ķuža pusdienām Gulami viesnīcā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Iekšlietu ministra Riharda Kozlovska rīcībā šobrīd nav tādas informācijas uz kura pamata viņš varētu rosināt tālākas pārbaudes saistībā ar Valsts policijas (VP) priekšnieka Inta Ķuža pusdienām vairākās krimināllietās aizdomās turamā uzņēmēja Gulama Gulami viesnīcā.

Kozlovskis žurnālistiem pastāstīja, ka viņam ir bijusi telefoniska saruna ar Ķuzi, kurā VP priekšnieks viņu informējis par gaidāmo sižetu. «[Ķuzis] norādīja divas divas lietas, kas, manuprāt, ir būtiskākais. Viņš nav guvis personisku labumu no šīm pusdienām. [Tās] nav [arī] bijušas par pamatu, lai viņš ļaunprātīgi izmantotu dienesta stāvokli,» teica ministrs.

Iekšlietu ministrs atzina, ka tā, kā Gulami tiek turēts aizdomās vairākās krimināllietās, ir skaidrs, ka šis jautājums parādījies publiski. Vienlaikus Kozlovskis pagaidām atturās no padziļinātiem komentāriem. «Man pašlaik nav pamata un informācijas, lai rosinātu kaut kādas tālākas pārbaudes vai skaidrojumus. Ja tāds [pamats] būs, tad tiks prasīts no Ķuža ne tikai mutiski skaidrojumi, bet arī rakstveida skaidrojumi. Pašlaik viņš ir apliecinājis, ka šie divi faktori nav ietekmējuši,» uzsvēra Kozlovskis.

LTV raidījums «de facto» iepriekš vēstīja, ka Ķuzis savu 50.dzimšanas dienu atzīmējis Gulami piederošā viesnīcā «Old City». Svinību vietas izvēlē Ķuzis esot konsultējies ar nu jau bijušo policistu, savu kolēģi no Rīgas reģiona pārvaldes vadīšanas laikiem - Viktoru Montiku, vēstīja raidījums.

Raidījums «de facto» pauda, ka trīs mēnešus vēlāk iesākās viena no skaļākajām Gulami lietām. Saistībā ar to vēlāk par iespējamu kukuļņemšanu aizturēja arī tiesnesi Ivetu Bērziņu. Savukārt Gulami tiek turēts aizdomās par kukuļdošanu. Taču iesākums tam meklējams iespējamā dokumentu viltošanā kā rezultātā Gulami rīcībā nonāca vēl viena viesnīca Vecrīgā - «Royal Square Hotel & Suites». Policija kriminālprocesu par iespējamo viesnīcas zādzību uzsāka tikai pusgadu pēc iesnieguma saņemšanas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu