Likvidētajā Skrundas arodvidusskolā varētu izmitināt līdz 400 patvēruma meklētāju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Likvidētā Skrundas arodvidusskola ir viena no vietām, kas novērtēta iespējamai patvēruma meklētāju izmitināšanai. Tur varētu izmitināt divtik vairāk patvēruma meklētāju kā «Muceniekos», intervijā Latvijas Radio atzina Iekšlietu ministrijas (IeM) valsts sekretāre Ilze Pētersone-Godmane.

Viņa norādīja, ka

uz likvidēto Skrundas arodvidusskolu varētu pārcelt patvēruma meklētāju izmitināšanas centra «Mucenieki» funkcijas, savukārt «Muceniekos» turpmāk tiktu izmitināti tikai nelegālie imigranti

- tā būtu kā Daugavpils Nelegālo imigrantu izmitināšanas centra Rīgas filiāle, skaidroja ministrijas pārstāve.

Pētersone-Godmane kādreizējās Skrundas arodvidusskolas infrastruktūru vērtē kā ļoti labu. Vienīgi jāatrisina atsevišķi jautājumi, kas saistīti ar ugunsdrošību, signalizāciju un videonovērošanu. Ja šīs nedēļas laikā to varēs atrisināt, ar ieceri varēs vērsties uz valdību, sacīja IeM valsts sekretāre.

Jau ziņots, ka Krāslavas novadā pagājušā nedēļā par valsts robežas nelikumīgu šķērsošanu aizturēti 28 Irākas pilsoņi. Šī ir lielākā vienā reizē aizturētā nelegālo imigrantu grupa. Visas personas pieprasīja patvērumu Latvijā, un tagad valstij būs jāizlemj, vai ārvalstniekiem piešķirt bēgļa vai alternatīvo statusu.

Minētās personas nogādātas Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes patvēruma meklētāju izmitināšanas centrā «Mucenieki», jo Valsts robežsardzei vairs nebija telpu, kurās viņus izmitināt. Par brīvu telpu nepieciešamību robežsardze ir informējusi IeM un meklē arī rezerves variantu sadarbībā ar pašvaldībām, lai liela nelegālo imigrantu pieplūduma gadījumā robežšķērsotājus varētu izvietot, piemēram, neizmantotos bērnudārzos vai citās pašvaldībai piederošās telpās.

Tāpat vēstīts, ka par jautājumiem, kas saistīti ar patvēruma meklētāju uzņemšanu, izmitināšanu un integrāciju, Iekšlietu ministrijai, Labklājības ministrijai, Veselības ministrijai un Kultūras ministrijai ir jāsagatavo precizēts rīcības plāns, ko valdībā paredzēts skatīt 20.oktobrī.

Šogad deviņu mēnešu laikā par nelikumīgu «zaļās» robežas šķērsošanu aizturēti 373 trešo valstu piederīgie,

kas salīdzinājumā ar pērno gadu kopumā ir trīs reizes vairāk. 257 aizturētie ir no Vjetnamas, bet no Irākas bijušas 39 personas. Tāpat šogad aizturēti 30 Afganistānas iedzīvotāji.

Neskatoties uz ikdienas nelegālo imigrantu pieplūdumu Latvijai divu gadu laikā būs jāuzņem 531 patvēruma meklētājs no Eiropas dienvidvalstīm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu