No nākamā gada DVI vadītāja Plūmiņa atstās amatu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valdība šodien nolēma ar nākamā gada 1.janvāri no amata atbrīvot Datu valsts inspekcijas (DVI) vadītāju Signi Plūmiņu saistībā ar amata pilnvaru beigšanos.

Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK) skaidroja, ka līdz ar jauno direktīvu par personas datu aizsardzību DVI būs jāstrādā jauna laikmeta apstākļos un, lai direktīvu ieviestu, ir vajadzīgas arī kardinālas izmaiņas iestādes darbā.

Uz amatu tiks izsludināts publisks konkurss, un arī Plūmiņai būšot iespēja piedalīties konkursā un pierādīt, ka viņa var strādāt labāk par saviem konkurentiem. Rasnačs arī atzina, ka ar Plūmiņu viņam neesot izveidojusies cieša sadarbība.

Ministriem nebija iebildumu par līguma nepagarināšanu ar Plūmiņu.

Pret Plūmiņas atlaišanu iepriekš koalīcijas partiju sanāksmē iebilda koalīcijas partneri - gan «Vienotība», gan Zaļo un zemnieku savienība. Tāpat arī Valsts kancelejai bija juridiski iebildumi. Proti, tika norādīts - ja ministrs vēloties atlaist ierēdni saistībā ar līguma termiņa beigām, tad esot nokavēts termiņš brīdināšanai, bet atlaišanai saistībā ar iespējamo pārkāpumu neesot ievērota procedūra.

Jau ziņots, ka Tieslietu ministrijas ieskatā Plūmiņa neesot nodrošinājusi pietiekamu iekšējo kontroli pār normatīvo aktu aktualizāciju, līdz ar to pastāv normatīvo aktu nepareizs piemērošanas risks un risks, ka plānošanas dokumenti netiek pietiekami koordinēti, nenodrošinot plānoto darbību pēctecību.

Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK), izvērtējot Plūmiņas darbību, konstatējis, ka Valsts kontrole 2012.gada vēstulē norādīja, ka Plūmiņa, pieņemot lēmumu par savu komandējumu izdevumu atlīdzināšanu, nav ievērojusi likumā «Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā» noteiktās prasības.

Ministrs norāda, ka nākamajos gados gaidāmas būtiskas izmaiņas datu aizsardzības regulējumā, līdz ar to būs nepieciešams nopietns darbs un izmaiņas DVI, tāpēc ministrs konkursa rezultātā vēlas redzēt nākamā DVI vadītāja vīziju par iestādes darbu. Rasnačs norāda, ka konkursā, protams, varēs pieteikties arī Plūmiņa.

Tāpat ministrs noraida, ka šis lēmums ir saistīts ar ziņām par seksuālajā vardarbībā cietušās meitenītes vārda publiskošanu, uzsverot, ka lēmums pieņemts agrāk.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu