Valteru Mūrnieku apstiprina Valsts policijas Iekšējās drošības biroja vadītāja amatā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Diāna Lozko / LETA

Valdība otrdien apstiprināja Valteru Mūrnieku Valsts policijas Iekšējās drošības biroja vadītāja amatā.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis («Vienotība») valdības sēdē norādīja, ka Mūrnieks saņēmis speciāli izveidotas vērtēšanas komisijas augstāko vērtējumu. Savukārt premjerministre Laimdota Straujuma («Vienotība») jaunajam Iekšējās drošības biroja vadītājam novēlēja veiksmi un norādīja, ka viņam veicamie uzdevumi nebūs vienkārši.

Līdz šim Mūrnieks bijis «DnB bankas» Drošības pārvaldes vadītājs,

kā arī strādājis vadošos amatos Valsts policijas Galvenajā kriminālpolicijas pārvaldē un Narkotiku apkarošanas birojā. Viņš ieguvis bakalaura un maģistrā grādu Latvijas Policijas akadēmijā, studējis FIB Nacionālajā akadēmijā Virdžīnijas universitātes akreditētajā programmā vadošiem tiesībaizsardzības iestāžu darbiniekiem.

Ministru kabineta rīkojums stāsies spēkā 1.novembrī.

Ministru kabineta 2013.gada 30.jūlija sēdē izskatītajā koncepcijā par Valsts policijas Iekšējās drošības biroja pārveidošanas par iekšlietu ministra pārraudzībā esošu institūciju risinājumiem, lai nodrošinātu efektīvu mehānismu to amatpersonu iespējamo pārkāpumu noskaidrošanai un saukšanai pie atbildības, kuras veic izmeklēšanas darbības, atbalstīts risinājums par Valsts policijas Iekšējās drošības biroja atsevišķu funkciju atdalīšanu no Valsts policijas, izveidojot jaunu valsts pārvaldes iestādi un nododot to iekšlietu ministra pārraudzībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu