Eiropā nonākušajiem bēgļiem Latvija varētu piešķirt tūkstošiem segu un palagu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropā nonākušajiem bēgļiem Latvija varētu piešķirt tūkstošiem segu, spilvenu, matraču un gultasveļas.

Valdība šodien nolēma atbalstīt Iekšlietu ministrijas valsts materiālo rezervju resursu - 3000 palagu, 4000 segu, 1000 matraču pārvalku, 1000 spilvendrānu un 200 spilvenu - iespējamo izmantošanu bēgļu krīzes risināšanā.

Valdība arī noteica, ka papildus piešķiramais finansējums, kas nepieciešams humānās palīdzības sniegšanā izlietoto valsts materiālo rezervju atjaunināšanai un transportēšanas izdevumu segšanai, nepārsniedz 100 000 eiro.

Iekšlietu ministrija skaidro, ka 24.septembrī ES dalībvalstīm tika nosūtīta humānās palīdzības un krīzes pārvaldības komisāra vēstule, kurā minēts, ka ES civilās aizsardzības mehānismam ir atbalsta loma bēgļu krīzes risināšanā.

Vienlaikus minētajā vēstulē dalībvalstis tika aicinātas līdz septembra beigām precizēt civilās aizsardzības resursus, kas tiktu turēti gatavībā un, izmantojot ES civilās aizsardzības mehānismu, varētu tikt izmantoti.

Ungārija un Serbija, lai risinātu bēgļu krīzi, šogad jau ir lūgušas palīdzību, izmantojot ES civilās aizsardzības mehānismu, kur resursi, kas bija nepieciešami Ungārijai, tika nodrošināti no Dānijas, Slovēnijas, Somijas, Bulgārijas un Polijas. Vienlaikus Ungārija sniedza atbalstu Serbijai, piedāvājot aizsardzības aprīkojumu, tomēr joprojām ir vajadzības, kas ir svarīgas un vēl nav nodrošinātas.

Tuvojoties ziemai, kā arī ņemot vērā bēgļu plūsmu, ir skaidrs, ka šāda veida resursi būs nepieciešami arī nākotnē, un Eiropas civilās aizsardzības sadarbībai šajā kontekstā ir svarīga loma.

Ņemot vērā minēto, komisārs lūdza precizēt resursus, kas varētu tikt mobilizēti gadījumā, ja tiks saņemti pieprasījumi pēc palīdzības, izmantojot ES civilās aizsardzības mehānismu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu