Latvijā ieradīsies kārtējā bērnu grupa no Ukrainas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīt, 7.oktobrī, Rīgā ieradīsies kārtējā 15 Ukrainas karadarbībā cietušo bērnu grupa, aģentūra LETA uzzināja biedrībā «Alianse Latvija bez bāreņiem».

Bērni Rīgas starptautiskajā autoostā ieradīsies plkst.12.30.

Šī būs jau septītā bērnu grupa no Ukrainas, kas viesosies Latvijā un mēnesi dzīvos viesģimenēs. Līdzšinējā pieredze rāda, ka ukraiņu bērni no Latvijas aizbrauc gandarīti un priekpilni par šeit gūto pieredzi un saņemto uzmanību, labestību un sirsnību, norādīja biedrības valdes locekle Irina Čžou.

«Alianse Latvija bez bāreņiem» īsteno rehabilitācijas programmu «No ģimenes ģimenei», kuras gaitā Latvijā viesojās jau 82 bērni no Ukrainas. Bērni no karadarbībā cietušajām ģimenēm uz mēnesi tiek uzaicināti uz dažādām valstīm, tostarp Latviju, lai izietu sociālu rehabilitāciju. Bērni dzīvo ģimenēs, kamēr viņu vecāki izmanto šo laiku, lai iekārtotu savu dzīvi jaunā vietā, atrastu mājokli un darbu vai arī atgrieztos mājās un atjaunotu kara nopostīto mitekli.

Plānots, ka decembrī saskaņā ar programmu Latvijā ieradīsies vēl 15 bērnu no Ukrainas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu