SPKC apmeklēs 50 skolas, lai runātu par smēķēšanas kaitīgumu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) kampaņas «Brīvs» laikā rudenī viesosies 50 skolās visā Latvijā, lai runātu ar bērniem un pusaudžiem par smēķēšanas kaitīgumu, informēja centrā.

Skolotāji atzinuši, ka skolēni smēķēšanas ietekmi uz plaušām zina, bet par to, kā smēķēšana ietekmē citus orgānus, arī cilvēka izskatu, ne visi aizdomājas.

«Ja par plaušu slimībām zina gandrīz visi, tad par to, kā smēķēšana ietekmē citus orgānus, arī cilvēka izskatu, ne visi aizdomājas. Skolēniem ir svarīgi veidot attiecības un domāt par nākotni, tāpēc saprotami bija jautājumi par sievietes - topošās mātes smēķēšanu un ilgstoši smēķējoša cilvēka dzīves uztveri un kvalitāti,» norādījusi Valkas ģimnāzijas pedagoģe Rudīte Gromule.

Šonedēļ «Brīvs» komanda apmeklēs Inčukalna pamatskolu, Rīgas 31.vidusskolu, Mazirbes internātpamatskolu un Vandzenes pamatskolu. Aizvadītajā nedēļā «Brīvs» komanda viesojās Vidzemē.

Kampaņa uzsākta ar mērķi izglītot un informēt bērnus, pusaudžus un pedagogus par smēķēšanas negatīvo ietekmi un aicinātu pusaudžus neuzsākt smēķēšanu, kā arī tos, kas jau ir smēķētāji – atmest šo kaitīgo ieradumu, Kampaņu īsteno Veselības ministrija un Slimību profilakses un kontroles centrs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu