Apkopos ziņas par izīrējamiem dzīvokļiem bēgļiem visā Latvijā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Shutterstock

Ekonomikas ministrija (EM) līdz 15.oktobrim no pašvaldībām gaida informāciju par dzīvokļiem, kurus tās varētu izīrēt, sniedzot atbalstu mājokļa meklēšanā bēgļiem.

EM pārstāve Evita Urpena aģentūrai BNS pastāstīja, ka šobrīd no pavisam kopā 119 pašvaldībām, atbildi sniegušas ir 36, no kurām 30 ir norādījušas, ka brīva dzīvojamā fonda to rīcībā nav.

«Apkopojot jau šobrīd iesniegto informāciju, ir secināms, ka ir pieejami 22 dzīvokļi - Naukšēnu novadā, Alojas novadā, Gulbenes novadā un Jelgavas pilsētas pašvaldībā, kuriem ir nepieciešams kosmētiskais remonts, savukārt pavisam kopā 145 dzīvojamās telpas Jēkabpils novadā, Olaines novadā, Gulbenes novadā un Jelgavā ir ļoti sliktā tehniskā stāvoklī un šobrīd nav derīgas dzīvošanai,» informēja Urpena.

Pašvaldības savās atbildēs norādījušas, ka noteiktām kvalitātes prasībām atbilstošie dzīvokļi ir izīrēti, bet pārējie ir ļoti kritiskā stāvoklī, kas finansiālo iespēju robežās tiek pakāpeniski sakārtoti, lai to izmantotu vietējo iedzīvotāju vajadzību apmierināšanai.

Pašvaldības, kuras ir norādījušas, ka viņu rīcībā brīvu dzīvojamo telpu nav ir: Valmieras pilsētas pašvaldība, Grobiņas novada pašvaldība, Rēzeknes pilsētas pašvaldība, Durbes novada pašvaldība, Ikšķiles novada pašvaldība, Tukuma novada pašvaldība, Daugavpils pilsētas pašvaldība, Nīcas novada pašvaldība, Cesvaines novada pašvaldība, Cēsu novada pašvaldība, Ventspils pilsētas pašvaldība, Ogres novada pašvaldība, Siguldas novada pašvaldība, Līvānu novada pašvaldība, Dobeles novada pašvaldība, Inčukalna novada pašvaldība, Ādažu novada pašvaldība, Ciblas novada pašvaldība, Iecavas novada pašvaldība, Jaunpils novada pašvaldība, Mazsalacas novada pašvaldība, Mālpils novada pašvaldība, Priekuļu novada pašvaldība, Vecpiebalgas novada pašvaldība, Viļakas novada pašvaldība, Viļānu novada pašvaldība, Babītes novada pašvaldība, Mārupes novada pašvaldība, Ropažu novada pašvaldība un Aizputes novada pašvaldība.

EM ir lūgusi sniegt atbildes par pašvaldību rīcībā esošo dzīvojamo fondu līdz šā gada 15.oktobrim.

Jau ziņots, ka valdība pirms nedēļas pieņēma indikatīvo rīcības plānu personu, kurām nepieciešama starptautiskā aizsardzība, pārvietošanai un uzņemšanai Latvijā.

Šajā plānā paredzēts nodrošināt personām, kas saņēmušas bēgļa vai alternatīvo statusu, ar informāciju par Latvijā pieejamām mazcenu īres dzīvesvietām, tajā skaitā, izveidot un uzturēt datubāzi, kā arī izvērtēt iespējas ieviest atmaksājumu aizdevumu pirmajai īres iemaksai

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu