Kremlis noliedz, ka Krievija gatavo sauszemes operāciju Sīrijā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs otrdien noliedza telekompānijas CNN ziņoto, ka Krievija gatavo sauszemes operāciju Sīrijā.

«CNN varēja sajaukt, Viņi arī Putinu un Jeļcinu sajauc,» žurnālistiem Maskavā teica Peskovs. CNN par to, ka Krievija gatavojas sauszemes operācijai Sīrijā, ziņoja, atsaucoties uz anonīmu avotu ASV Aizsardzības ministrijā.

Krievijas prezidenta preses sekretārs norādīja, ka var tikai vēlreiz atkārtot Putina teikto, ka Krievija nepiedalīsies sauszemes operācijā Sīrijā.

Peskovs pauda viedokli, ka Krievijas valsts neatbalstīs brīvprātīgos, kas gribētu doties uz Sīriju karot tās prezidenta Bašara al Asada režīma pusē, jo tā nav valsts funkcija.

«Nedomāju, [ka atbalstīs], tā nav valsts funkcija,» sacīja Krievijas prezidenta preses sekretārs. Viņš norādīja, ka šādas brīvprātīgo organizācijas pasaulē «parasti darbojas patstāvīgi».

Peskovs piebilda, ka Putins vēl nav formulējis savu attieksmi attiecībā uz brīvprātīgajiem, kas varētu doties karot uz Sīriju Asada pusē.

Jau ziņots, ka kopš pagājušās nedēļas no aviobāzes Sīrijas pilsētā Latakijā Krievijas militārās lidmašīnas veic uzlidojumus kaujinieku grupējumiem, kas cīnās pret prezidenta Bašara al Asada valdību. Lai gan Krievija ir oficiāli paziņojusi, ka uzlidojumi notiek pret islāmistu ekstrēmistu grupējumu «Islāma valsts», faktiski tā uzbrūk arī citiem grupējumiem, tādējādi palīdzot Asada režīmam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu