«Tikumisko vadlīniju» saturu plāno izstrādāt līdz decembrim

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Alexander Ryumin/TASS/Scanpix

Ņemot vērā tā dēvētos tikumības grozījumus Izglītības likumā, vadlīniju par tikumisku audzināšanu saturu plānots izstrādāt līdz šī gada decembrim, zināja Valsts izglītības satura centrā (VISC).

Vadlīniju saturs tiks izstrādāts sadarbībā ar interesi izrādījušām organizācijām un privātpersonām. Līdz šim interesi un pilsonisko iniciatīvu piedalīties tiesību aktu izstrādē ir izrādījušas asociācija «Ģimene», Latvijas Tradicionālās kultūras asociācija, Latvijas Vecāku forums, resursu centrs sievietēm «Marta», Latvijas ģimenes plānošanas un seksuālās veselības asociācija «Papardes zieds», Nacionālās identitātes atbalsta biedrība, Latvijas Pedagogu dome, Latvijas Kristīgā akadēmija, Dace Kavasa.

Visiem interesentiem ir izsūtītas uzaicinājuma vēstules uz tikšanos tiesību aktu stratēģiskā ietvara apspriešanai oktobra beigās, norādīja VISC.

Līdz decembrim ir plānota tiesību aktu saturiskā izstrāde sadarbībā ar ieinteresētajiem sociālajiem partneriem un ekspertiem.

Savukārt nākamā gada sākumā paredzēta tiesību aktu pilnveide starpministriju darba grupā, aicinot iesaistīties Labklājības ministriju, Kultūras ministriju, Tieslietu ministriju, Veselības ministriju un to padotības iestāžu pārstāvjus.

Kā ziņots, Saeima pieņēmusi grozījumus Izglītības likumā, nosakot, ka izglītības sistēma nodrošina izglītojamā tikumisko audzināšanu, kas atbilst Satversmē ietvertajām un aizsargātajām vērtībām, īpaši tādām kā laulība un ģimene.

Tāpat likums paredz, ka izglītības iestādēm, izņemot augstskolas, ir jāaizsargā izglītojamo no tādas informācijas un metodēm izglītības un audzināšanas procesā, kas neatbilst likuma mērķī ietvertajai izglītojamā tikumiskās attīstības nodrošināšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu