Pašlaik NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centrā strādā 23 darbinieki

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pašlaik NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centrā, kas atrodas Rīgā, strādā 23 darbinieki, pastāstīja centra sabiedrisko attiecību speciāliste Linda Curika.

Tāpat centrā darbojas divi ārvalstu eksperti - viens no Somijas un viens no ASV. Curika zināja sacīt, ka tuvākajā laikā centrā darbu uzsāks viens eksperts no Nīderlandes. Provizoriski plānots, ka līdz 2016.gada beigām centrā strādās 26 darbinieki.

Atjaunotā NATO stratēģiskās komunikācijas izcilības centra ēka, Kalnciema ielā 11 B, kurš 22.septembrī ir pieņemta ekspluatācijā, darbinieki strādā jau no 1.oktobra.

Kā ziņots, 20.augustā Rīgā tika atklāta NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra jaunā ēka, kurā piedalījās Latvijas prezidents Raimonds Vējonis un Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite, Igaunijas ārlietu ministre Marina Kaljuranda, ASV senatori Džons Makkeins un Šeldons Vaithauss, kā arī citas augstas Latvijas un ārvalstu amatpersonas.

Centru NATO Ziemeļatlantijas padome 2014.gada 1.septembrī akreditēja kā starptautisku militāru organizāciju.

Kopš 2009.gada NATO samita alianse ir strādājusi, lai attīstītu stratēģiskās komunikācijas spējas. Neviena cita organizācijas dalībvalsts līdz šim nebija piedāvājusi izveidot savā valstī speciālu institūciju darbam ar šiem jautājumiem. Centra uzdevumi ir veicināt stratēģiskās komunikācijas attīstību, kā arī sniegt ekspertīzi un atbalstu NATO šajā jomā.

Centra darbinieki izstrādā rīcības plānus, organizē apmācības un piedalās NATO mācībās. Centrs sniedz tiešu atbalstu stratēģiskās komunikācijas disciplīnās dalībvalstīm un NATO štābiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu