Konfliktā pie izstādes «Maidana cilvēki», iespējams, aizturēts prokrieviskais aktīvists Bukains

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Krists Spruksts / LETA

Pie izstādes «Maidana cilvēki» Brīvības ielā, iepretī Ministru kabinetam, ceturtdienas vakarā izcēlies konflikts, kā rezutātā aizturēts jauns vīrietis, pastāstīja Valsts policijā.

Policija informē, ka pie izstādes «Maidana cilvēki» atkal izcēlās konflikts - kāds no apmeklētājiem tīši sabojāja izstādes vienu eksponātu. Personu uzreiz izdevās aizturēt. Viņš ir dzimis 1988.gadā un jau agrāk nonācis tiesībaizsargājošo iestāžu redzeslokā.

Uzsākts kriminālprocess, notiek izmeklēšana.

Policija rīt, 10.oktobrī, izlems, kādu drošības līdzekli vīrietim piemērot.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka aizturētais varētu būt prokrieviskās biedrības «GVD Baltija» vadītājs Staņislavs Bukains. Bukainu aģentūrai LETA sazvanīt nav izdevies.

Jau ziņots, ka pirms vairākām dienām divas personas izstādi jau sabojāja, abas personas tika aizturētas.

Jau ziņots, ka internetā šonedēļ tika ievietots pašu pārkāpēju nofilmēts video, kurā redzams, kā vīrietis maskā apgāž divus plakātus un norauj viena no Maidana protesta kustības grupējumiem - «Labējā sektora» - karogu, ko pēc tam ar nazi sagriež. Video dzirdamas rupjības krievu valodā.

Policijā saistībā ar ekspozīcijas sabojāšanu ir sākts kriminālprocess par huligānismu.

Viens no izstādes postītājiem, kurš filmēja otra huligāna izdarības, aizturēts, taču vakar tiesa viņu no ieslodzījuma atbrīvoja. Otru vīrieti, kurš video redzams melnā slēpotāju maskā, policijai vakar izdevās aizturēt brīdī, kad tas kāpa mikroautobusā uz Lielbritāniju, lai aizbēgtu no valsts.

Pēc notikušā ekspozīcijai izveidota brīvprātīgo apsardze, kas izstādi sargā nakts laikā, lai «provokatori vai kaut tikai mākslu nīstoši huligāni nespētu savus posta darbus atkārtot».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu