Rīgas dome aicina DP vērtēt izstādes «Maidana cilvēki» organizatoru izteikumus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Rīgas pašvaldība aicina Drošības policiju (DP) vērtēt izstādes «Maidana cilvēki» organizatoru izteikumus par Latvijas krievvalodīgajiem iedzīvotājiem.

Pašvaldība vēsta, ka Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs vērsīsies piektdien DP ar lūgumu izvērtēt izstādes «Maidana cilvēki» organizatoru publiskos izteikumus par Latvijas krievvalodīgajiem iedzīvotājiem. Sociālajos tiklos ir parādījies video ar izstādes organizatoru izteikumiem, tostarp minot, ka

izstādes mērķis esot iemācīt Baltijas tautām padzīt no savas zemes okupantus,

«aizsūtot atpakaļ 300 000 krievvalodīgos lopu vagonos», norāda dome.

Tāpat izpilddirektors aicinās DP sniegt viedokli par Ukrainas organizācijas «Labējais sektors» karoga izmantošanu pasākuma laikā.

«Ir skaidri redzams, ka

šī karoga izmantošana raisa ļoti negatīvas emocijas daļā rīdzinieku.

Sapratni un toleranci tas, protams, iedzīvotāju vidū neveicina,» uzskata Radzevičs.

Izpilddirektors lūgs policiju pēc iespējas ātrāk sniegt viedokli par pasākuma organizatora un autora patiesajiem mērķiem, rīkojot izstādi, un iespējamajiem sabiedriskās kārtības un drošības apdraudējumiem izstādes laikā.

Likumiskais regulējums neļauj pašvaldībai aizliegt kādu publisku pasākumu. Izņēmums ir tie gadījumi, kad DP norāda uz apdraudējumu sabiedriskai kārtībai. Pēc Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova domām, izstādes organizatoru izteikumi ir iemesls, kāpēc DP būtu jāiejaucas, vēsta dome.

Kad būs saņemta atbilde no DP, izpilddirektors pieņems lēmumu par pašvaldības tālāko rīcību sakarā ar minēto izstādi.

Rīgas pašvaldība ir izsniegusi publiska pasākuma rīkošanas atļauju Latvijas atjaunošanas biedrībai par starptautiskas ceļojošās izstādes «Maidana cilvēki» rīkošanu Rīgā, Brīvības bulvāra alejā starp Merķeļa ielu un Elizabetes ielu no 5. līdz 25.oktobrim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu