Kvoruma trūkuma dēļ Saeimas komisija neapstiprina Latvijas pozīciju par Sīriju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Saeimas Eiropas lietu komisija kvoruma trūkuma dēļ šodien neapstiprināja Latvijas pozīciju par Sīriju Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomei.

Ņemot vērā, ka Saeima nav izmantojusi iespēju lemt par šo jautājumu, spēkā paliek Ministru kabinetā apstiprinātā pozīcija, norādīja komisijas priekšsēdētāja Lolita Čigāne (V).

Kopumā sēdē klāt bija deviņi deputāti no 16, taču balsojumos par pozīcijas apstiprināšanu piedalījās seši un septiņi deputāti.

Vairāki no komisijas sēdē klātesošajiem partijas «Saskaņa» deputātiem balsojumā nepiedalījās.

Iepriekš diskusijām par situāciju Sīrijā un iespējamām izmaiņām pozīcijā deputāti veltīja divarpus stundas ar nelielu pārtraukumu.

Pozīcija ir ierobežotas pieejamības, informēja komisijā. Taču Ārlietu ministrijas sagatavotajā informatīvajā ziņojumā norādīts, ka Ārlietu padomes sanāksmē plānota diskusija par Sīriju, tostarp par iespējamo turpmāko rīcību, lai rastu krīzes risinājumu.

Latvija atbalsta turpmākus starptautiskās sabiedrības centienus nodrošināt Sīrijas krīzes politisku risinājumu,

tostarp ANO Īpašā sūtņa Sīrijā centienus rast risinājumu Sīrijas krīzei.

Latvija Ārlietu padomē paudīs bažas par Sīrijas krīzes ietekmi uz reģionu, nepārtraukto vardarbību, satraucošo humanitāro situāciju un teroristu aktivitātēm Sīrijā un reģionā. ANO Drošības padomes dalībvalstu (īpaši ASV un Krievijas) un reģiona valstu (īpaši Irānas, Saūda Arābijas, Turcijas) iesaiste ir būtiska, lai panāktu vienošanos par politisko risinājumu Sīrijā, norādīts valsts pozīcijā.

Vienlaikus deputāti šodien bez balsojuma apstiprināja Latvijas pozīciju migrācijas jomā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu