KM atklāj budžeta līdzekļu izlietojuma pārkāpumus biedrībā «Latvijas Literatūras centrs»

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Kultūras ministrija (KM) atklājusi valsts budžeta līdzekļu izlietojuma pārkāpumus biedrībā «Latvijas Literatūras centrs» (LLC) un pieprasījusi piešķirtā finansējuma atmaksu 8,8 tūkstošu eiro apmērā.

KM informē, ka noslēgusies valsts budžeta līdzekļu izlietojuma pārbaude LLC. Konstatēto pārkāpumu un trūkumu dēļ tiek izbeigts līdzdarbības līgums, kā arī pieprasīta iepriekš piešķirtā finansējuma atmaksa 8813.92 eiro apmērā. Lai gan LLC līdz 25.septembrim ir pildījis līgumā noteiktos uzdevumus, pārbaudē konstatētas būtiskas nepilnības valsts finansējuma izlietošanā un uzskaitē. Rezultāti liecina, ka LLC ir pārkāpis vairākus līguma nosacījumus.

No LLC sniegtās informācijas KM nav guvusi patiesu un skaidru priekšstatu par valsts budžeta līdzekļu izlietojumu, kas neatbilst Valsts kasē atvērto kontu mērķiem. LLC, īstenojot projektus, katram no tiem nav veicis atsevišķu līdzekļu uzskaiti, tādējādi ir konstatēts, ka no KM piešķirtā finansējuma uzskaites konta Valsts kasē ir veikta izdevumu apmaksa arī par Valsts kultūrkapitāla fonda finansētiem projektiem.

Tāpat konstatēts, ka Valsts kases kontā ir neatbilstoši mazs līdzekļu atlikums – no KM finansējuma pēc LLC iesniegto atskaišu datiem Valsts kasē patlaban vajadzētu būt 8813.92 eiro, taču tajā ir vien 34.03 eiro. Tādējādi 9.oktobrī KM ir nosūtījusi LLC paziņojumu par līguma laušanu un finansējuma atmaksu 8813.92 eiro apmērā.

Lai nodrošinātu svarīgu literatūras nozares funkciju izpildi arī turpmāk, KM 29.septembrī uz sanāksmi aicināja Latvijas Literatūras un grāmatniecības padomi, informējot par situāciju, kā arī uzklausīja nozares pārstāvju viedokļus. Padome izveidoja darba grupu, kura tikās 6.oktobrī, lai apspriestu turpmāko literatūras nozares funkciju sadalījumu.

Darba grupa piedāvā izvērtēt literatūras funkciju un uzdevumu sadalījumu starp dažādām nozares institūcijām, tādējādi līdzsvarojot atbildību par veicamajiem darbiem. Par darba grupas sagatavoto priekšlikumu vēl tiks diskutēts literatūras nozares institūciju vidū, un nākamā apspriede par šo jautājumu KM plānota 27.oktobrī

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu