Pērn palielinājies akreditēto izglītības programmu skaits pašvaldības izglītības iestādēs

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, 2014. gadā ir palielinājies akreditēto izglītības programmu skaits pašvaldības izglītības iestādēs, kuras īsteno dažādas speciālās izglītības programmas, pastāstīja Izglītības kvalitātes valsts dienestā (IKVD).

2014. gadā tika akreditētas 56 speciālās izglītības programmas, kas veido 36% no visām akreditētajām programmām.

2014. gadā akreditācijas procesa organizēšanā arī parādījusies jauna tendence, kad akreditācijai tiek pieteiktas tikai izglītības programmas, jo izglītības iestādes akreditācija vēl ir spēkā.

Pērn kvalitātes dienests organizēja 55 akreditācijas ekspertu komisiju darbu vispārējās izglītības iestāžu darbības un izglītības programmu īstenošanas kvalitātes novērtēšanai. 42 gadījumos tika vērtēta gan izglītības iestāžu darbība, gan izglītības programmu īstenošanas kvalitāte, bet 13 gadījumos – tikai izglītības programmu īstenošanas kvalitāte. 79% (33) no 2014. gadā akreditētajām izglītības iestādēm ir pašvaldības izglītības iestādes, bet 21% (9) – privātās.

84% (130) no 154 2014. gadā akreditācijai pieteiktajām vispārējās izglītības programmām tika akreditētas uz 6 gadiem, 15% (23) – uz 2 gadiem, bet 1% (1) – akreditācija atteikta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu