Rīgas domnieka Baštika komandējums uz Austrāliju pašvaldībai izmaksājis 3500 eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Rīgas domes deputāta Ainara Baštika (GKR) komandējums uz Austrāliju pašvaldībai izmaksājis kopumā 3460 eiro, pastāstīja Rīgas domes pārstāvis Uģis Vidauskis.

No minētās summas 2438 eiro ir aviobiļešu izmaksas, viesnīca Austrālijas pilsētā Kērnsā izmaksājusi ap 600 eiro, bet komandējuma naudā Baštikam piešķirti 414 eiro. Vēl septiņus eiro izmaksājusi apdrošināšana.

Pārskatā pār komandējumu Rīgas domes priekšsēdētājam Baštiks norādījis, ka tas vērtējams kā sekmīgs - gūta pieredze, nodibināti jauni tiešie kontakti ar potenciālajiem sadarbības partneriem, iezīmēti konkrēti sadarbības projekti mākslinieku un mākslas skolu pedagogu apmaiņas jomā, ceļojošo izstāžu veidošanā.

«Darba vizīte tika veidota ar intensīvi piesātinātu programmu, lai satiktu maksimāli daudz sadarbības partneru, gūtu jaunus kontaktus, idejas un pieredzi kultūras un mākslas jomā. Būtu vērts apsvērt, vai dažas no Kērnsas pilsētas svētku idejām, piemēram, atraktīvā pilsētnieku gājiena detaļas, būtu iespējams ieviest arī Rīgas svētku programmā. Turpmāk, gatavojot koncertprogrammu ģeogrāfiski tik tālai valstij, būtu ieteicams padomāt par kāda, šajā gadījumā austrāliešiem pazīstama, skaņdarba/dziesmas, iekļaušanu programmā, lai tiešāk un ātrāk uzrunātu klausītājus brīvdabas koncertā,» pārskatā pārdomās dalās deputāts.

Baštiks pārskatā arī pauž, ka tūrisms veido Kērnsas ekonomikas potenciāla pamatu un ir Rīgas pilsētas viena no galvenajām uzņēmējdarbības jomām. «Gan Rīga, gan Kērnsa ir atraktīvi tūrisma galamērķi un vienas no abu pilsētu lielākajām mērķa auditorijām tūrisma jomā ir Japāna un Ķīna. Lai sekmētu lielāka tūristu skaita piesaisti, būtu vērts izstrādāt priekšlikumu par tūrisma informatīvo materiālu apmaiņu un izplatīšanu Japānas un Ķīnas tūristiem, piemēram, Rīgas un Kērnsas tūrisma informācijas centros,» piedāvā Baštiks.

Viņš arī norāda, ka uzmanības vērts esot Kērnsas veiksmīgais piemērs integrācijas jomā. «Atrodoties pilsētā, ir acīmredzams dažādo tautu un nacionalitāšu iedzīvotāju sajaukums un tikpat acīmredzamas ir dažādo iedzīvotāju grupu dabiski draudzīgās, cieņas un sirsnības pilnās savstarpējās attiecības. Būtu vērts iepazīties ar to, kāda ir Kērnsas pašvaldības loma, politika un atbalsts integrācijas jautājumu risināšanā, un apsvērt, kā varētu izmantot Kērnsas veiksmīgo piemēru integrācijas jautājumu risināšanā Rīgā,» spriež deputāts.

No komandējuma deputāts atgriezās arī īpašu Kērnsas dāvanu Rīgai - trīs enciklopēdiskiem sējumiem par Lielo Barjerrifu. To varētu nodot jaunajai Latvijas Nacionālajai bibliotēkai, piedāvā deputāts.

Kā ziņots, Baštiks devās komandējumā uz Kērnsu Austrālijā sakarā ar Rīgas un Kērnsas sadraudzības 25 gadu jubileju. Baštikam tika uzticēts pārstāvēt Rīgas pilsētu un sveikt Kērnsas pilsētu un tās iedzīvotājus sadraudzības jubilejā, tikties ar Kērnsas pilsētas pārstāvjiem, lai pārrunātu sadarbības rezultātus un vienotos par tās tālāko attīstību.

Divas dienas, 23. un 24.augustu, viņš pavadīja ceļā, 25. un 26.augustu deputāts valstī pavadīja uz paša rēķina, bet no 27.augusta līdz 1.septembrim viņš atradās komandējumā Kērnsā. Pēc komandējuma beigām - no 2. līdz 8.septembrim - Baštiks vēl palika Austrālijā, ceļojot uz paša rēķina. 9.septembris skaitījusies kā komandējuma diena, jo to Baštiks pavadīja ceļā, lai atgrieztos Rīgā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu