RTU rektors Ribickis amatam plāno kandidēt otrreiz

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Pašreizējais Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) rektors Leonīds Ribickis plāno kandidēt augstskolas rektora amatam arī otrajam termiņam.

Ribickis pastāstīja, ka atbilstoši kārtībai rektora amata kandidātu izvirza augstskolas fakultātes. Patlaban atbalstu esošajam rektoram esot paudušas jau vairākas fakultātes, sacīja Ribickis, turklāt līdz noteiktajam termiņam varētu būt gūts visu RTU fakultāšu atbalsts.

«Vēsturiski atskatoties, visi RTU rektori amatu ieņēma divus atļautos termiņus,» atgādināja Ribickis.

Jau ir sagatavota darbības programma turpmākajiem gadiem, un Ribickis cer, ka tā gūs atbalstu. Ja Ribickis atkārtoti ieņems rektora vietu, tad tiks turpināti augstskolā iesāktie darbi, tomēr tikšot ieviestas arī jaunas aktivitātes, ko «pieprasa laiks».

Kā ziņots, pirms Ziemassvētkiem RTU notiks rektora vēlēšanas, liecina publikācija «Latvijas Vēstnesī». Rektora vēlēšanas paredzētas 21.decembrī plkst.12, kad tiks sasaukta Satversmes sapulce. Rektora amata kandidātu pieteikumi jāiesniedz Rektora vēlēšanu komisijai līdz 11.novembrim.

Ribickis rektora amatā ievēlēts 2010.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu