Lai mazajai Beatrisei būtu iespēja dzīvot, nepieciešams līdzcilvēku atbalsts!

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Biedrība «Labās sirds klubs»

Labdarības lapa «Snowflake» ir saņēmuši palīgā saucienu no ģimenes, kuru mazajai meitiņai bez medicīniskas iejaukšanās draud ļoti skumjš rezultāts. Lai meitenītei būtu iespēja dzīvot, viņai nepieciešama sirds operācija, taču vecāki to nevar atļauties, tāpēc tiek vākti ziedojumi, TVNET informēja organizācijas pārstāve Linda Freiberga.

Mazajai Beatrisei ir divi gadi, meitiņa ģimenē ir plānots un ļoti gaidīts bērns. Beatrises vecāki īsi pēc bērna dzimšanas uzzināja, ka Beatrisei ir smaga sirds slimība, un lielo prieku par meitas nākšanu pasaulē aptumšoja cīņa par bērna dzīvību. Šobrīd situācija ir kritiska - mazulītei ir diagnosticēta smaga sirdskaite (Fallo terāde, kardiovaskulāra mazspēja un hroniska sirds mazspēja).

Pirmo operāciju vecākiem bija iespēja veikt, kad meitiņai bija gads un desmit mēneši. Ķirurģiskā manipulācija tika veikta Polijas klīnikā «Gornoslaskie Centrum Zdrowia» - tika veikta šuntēšana un operāciju veikt izdevās, pateicoties vecāku neatlaidībai un sabiedrības atbalstam. Operācijai tika saziedoti 7000 eiro.

Foto: Biedrība «Labās sirds klubs»

Lai Beatrise varētu dzīvot, ir nepieciešama arī otrā operācija, kura izmaksā 21 000 eiro. Latvijā šādu operāciju diemžēl nav iespējams veikt bez asins pārliešanas, kas gandrīz par 50% samazina meitenes izdzīvošanas iespēju - sirds slimība krietni mazina iespēju, ka organisms pieņems pārlietās asinis. Latvijā bez asins pārliešanas šāda veida operācijas netiek veiktas vispār, un arī ar asins pārliešanu tiek veiktas tikai aptuveni divas operācijas gadā. Tuvākā vieta, kur veikt atkārtotu operāciju, ir Polija - tajā pašā klīnikā, kur tika veikta pirmā operācija. Izvēlēties kādu no citām Eiropas valstīm šīs medicīniskās procedūras veikšanai ieteica pats Beatrises ārstējošais Latvijas ārsts.

Beatrise kopā ar tēti
Beatrise kopā ar tēti Foto: Biedrība «Labās sirds klubs»

Pašlaik ģimenei operācijai ir izdevies sagādāt 7000 eiro, taču meitenītes dzīvības glābšanai nepieciešami vēl 14 000 eiro, kuru Beatrises vecākiem nav. Pēc šīs operācijas veikšanas Polijas ārsti sola 97% iespēju uz pozitīvu rezultātu un pilnīgu atveseļošanos. Operācija paredzēta ļoti drīz, jau novembrī - ilgāk gaidīt nav iespējams, jo mazās Beatrises sirsniņai nepiekļūst pietiekami daudz skābekļa, kas jau pašlaik ir bīstami dzīvībai.

Beatrises tētis (27) strādā par kurjeru, mammīte (21) strādāt pašlaik nevar, jo mazulis ir kopjams. Viņa cītīgi mācās, lai pabeigtu 12. klasi, jo iepriekš tas nebija izdevies. Beatrises vecmāmiņa nekādi palīdzēt jaunajai ģimenei nevar, jo nesen pārcieta insultu, arī vīratēvs smagi slimo. Pašlaik ģimene dzīvo pie Beatrises tēta mammas.

Beatrise kopā ar vecākiem
Beatrise kopā ar vecākiem Foto: Biedrība «Labās sirds klubs»

«Līdz šim mums ir izdevies palīdzēt nelaimē nonākušajām ģimenēm, kuras jau bija zaudējušas cerību uz dzīvi, dosim iespēju arī Beatrisei!» aicina labdarības organizācija.

Ziedojumu iespējams veikt, konkrēti norādot maksājuma mērķi - «Beatrises sirsniņai».

Biedrība «Labās Sirds Klubs» (Biedrībai ir piešķirts sabiedriskā labuma statuss)

Reģ.nr. 40008234435

Banka: A/S SWDBANK

KONTS: LV08HABA0551039748727

PAYPAL: snowflakechildren@gmail.com

Biedrība «Labās sirds klubs» izveidota šā gada februārī uz Labdarības lapas «Snowflake» bāzes, kas aktīvi darbojās sociālajā tīklā www.facebook.com/snowflakechildren. Šajā laikā palīdzēts simtiem ģimeņu visā Latvijā, palīdzot tām sagādāt ne tikai apģērbu, mēbeles un citas sadzīves lietas, bet arī sniedzot finansiālu atbalstu gan ārstniecībai, gan citām grūtībām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu