Pret izstādes «Maidana cilvēki» organizatoru sākta pārkāpuma lieta par ekspozīcijas neapsargāšanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgas Pašvaldības policija (RPP) ir sākusi administratīvā pārkāpuma lietvedību pret izstādes «Maidana cilvēki» organizatoru saistībā ar Rīgas centrā izvietotās ekspozīcijas neapsargāšanu, uzzinājām RPP.

Administratīvā pārkāpuma lietvedība sākta par publiska pasākuma organizēšanas kārtības pārkāpšanu. RPP preses pārstāve Inese Krieviņa skaidroja, ka

policijas pārstāvji jau iepriekš bija veikuši nopietnas pārrunas ar izstādes organizatoru, tomēr tās nenesa cerēto rezultātu.

Pēc Krieviņas teiktā, izstādes organizators uzskata, ka tam nav jānodrošina ekspozīcijas apsargāšana, «līdz ar to ir nesaprašanās», kas rezultējusies administratīvajā lietvedībā. Pagaidām esot grūti prognozēt, kad lietā varētu tikt pieņemts lēmums.

LETA jau ziņoja, ka naktī uz svētdienu pagaidām nenoskaidroti vandaļi pilnībā nopostījuši Rīgas centrā, netālu no Ministru kabineta ēkas, izvietotās izstādes «Maidana cilvēki» ekspozīciju. Par notikušo Valsts policijā (VP) sākts kriminālprocess, kā arī tiek meklēti aculiecinieki.

VP preses pārstāvis Toms Sadovskis aģentūrai LETA atzina, ka ekspozīcijas nopostīšanu vandaļiem atvieglojis izstādes organizatoru pieļauts pārkāpums -

tie nav nodrošinājuši objekta apsardzi, lai gan policijai paziņojuši, ka ekspozīcija tiek apsargāta.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā vardarbīgi noskaņoti ļaudis vairākkārt centās izrādīt savu nepatiku pret izstādi «Maidana cilvēki». Daži no viņiem tika aizturēti un viens - pat apcietināts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu