Beatrises vecāki paši atteikušies no operācijas Latvijā; cilvēki saziedo klīnikai Polijā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com/snowflakechildren

Nedēļas nogalē soctīklus pārņēma aicinājums palīdzēt kādai mazai meitenei Beatrisei, kurai steidzami nepieciešams veikt sirds operāciju Polijā. Pirmdienas rītā kļuva skaidrs, ka iedzīvotājiem ir izdevies saziedot visu operācijai nepieciešamo naudas summu operācijai Polijā; ģimene pirms tam atteicās to veikt tepat Latvijā.

Operācija paredzēta 2015.gada 23.novembrī Polijā. Vecāki ar mazo meitiņu klīnikā uzturēsies divas līdz četras nedēļas.

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Komunikāciju un mārketinga daļas vadītāja Dace Preisa TVNET apstiprināja, ka pacientes vecāki šajā gadījumā atteikušies no ārstēšanas Latvijā. Vienlaikus viņa neatklāja atteikšanās iemeslus.

Preisa arī nekomentēja, vai taisnība, ka šo meiteni bija gatavi ārstēt arī Latvijas mediķi, bet vecāki, kas esot Jehovas liecinieki, atteikušies no operēšanas Latvijā, jo tad būtu vajadzība pārliet asinis.

«Pacientu iemeslus, kāpēc viņi atteikušies no ārstēšanas, BKUS nekomentē, bet saskaņā ar Pacientu tiesību likuma 6. pantu pacientam ir tiesības gan piekrist ārstniecībai, gan atteikties no tās. Ārstniecības personas sākt ārstēšanu var tikai neatliekamos gadījumos, kad vilcināšanās apdraud pacienta dzīvību un nav iespējams saņemt paša pacienta vai personas, kas pārstāv pacientu, piekrišanu.»

Labdarības lapas «Snowflake» komanda kopā ar Beatrises vecākiem vēlas pateikties sabiedrībai un medijiem par atbalstu un atsaucību!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu