Aktīviste: izstādes «Maidana cilvēki» autors mums nenoteiks, ko un kā darīt

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pie Ārlietu ministrijas šodien notika krievu kopienas Latvijā protesta akcija pret vairākkārt izpostīto izstādi «Maidana cilvēki», kas atradās iepretim Ministru kabinetam, novēroja TVNET. Piketā piedalījās nedaudz vairāk kā 10 cilvēki.

Aktīvisti uzskata, ka šī izstāde veicina Latvijas tautu (latviešu un krievu) savstarpēja naida kurināšanu, kas ir sodāma. Viens no protestētājiem pauda: ja šī izstāde tiks atjaunota arī trešo reizi, viņš nebrīnīsies, ja tā tiks izārdīta atkārtoti.

Tikmēr cita aktīviste medijiem stāstīja, ka izstādes autors ir Amerikas Savienoto Valstu pilsonis, kas īsteno ASV politiku svešā zemē.

Kopumā pie Ārlietu ministrijas sapulcējās 14 protestētāji, līdzi ņemot vairākus plakātus ar saukļiem «Banderovieši - pazūdiet», «Meļņikov, pazūdi no Latvijas» utt.

Atgādinām, ka izstādes «Maidana cilvēki» autors ir Sergejs Meļņikovs.

Kā jau ziņojām, naktī uz svētdienu pagaidām nenoskaidroti vandaļi pilnībā nopostījuši Rīgas centrā, iepretī Ministru kabineta ēkai, izvietotās izstādes «Maidana cilvēki» ekspozīciju. Par notikušo Valsts policijā (VP) sākts kriminālprocess, kā arī tiek meklēti aculiecinieki.

VP preses pārstāvis Toms Sadovskis atzina, ka ekspozīcijas nopostīšanu vandaļiem atvieglojis izstādes organizatoru pieļauts pārkāpums - tie nav nodrošinājuši objekta apsardzi, lai gan policijai paziņojuši, ka ekspozīcija tiek apsargāta.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā vardarbīgi noskaņoti ļaudis vairākkārt centās izrādīt savu nepatiku pret izstādi «Maidana cilvēki». Daži no viņiem tika aizturēti un viens - pat apcietināts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu