Tiesa skatīs tā dēvēto Zolitūdes traģēdijas daudzmiljonu civillietu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa otrdien atklātā tiesas sēdē skatīs tā dēvēto Zolitūdes traģēdijas civillietu, uzzinājām tiesā.

Tiesa lietu ierosinājusi saistībā ar pieteicējas Margaritas Vinteres prasību pret uzņēmumiem «Maxima Latvija», «Re&Re», «Tineo», «Homburg Zolitude», «Kubs», «CMConsulting», «HND Grupa» un Rīgas pilsētas pašvaldību.

Vintere cēlusi prasību par atbildētāju prettiesisku bezdarbību, nenodrošinot cilvēka dzīvībai un veselībai atbilstošu vidi būvniecības un telpu ekspluatācijas procesā, kas noveda pie smagām sekām, un atlīdzības par morālo kaitējumu piedziņu saistībā ar traģēdiju Zolitūdē 2013.gada novembrī, kad, sabrūkot lielveikala «Maxima» jumtam, dzīvību veikalā zaudēja 54 cilvēki.

Lieta atrodas tiesneša Dzintara Melbārža lietvedībā.

Priedaines ielas 20 projekta attīstītājs bija «Homburg Zolitude», kas pieder Nīderlandē reģistrētam investīciju fondam «Homburg Eastern Europe Fund B.V.», kura īpašnieki ir aptuveni 800 privātpersonu.

Tirdzniecības kompleksu būvējusi būvkompānija «Re&Re», bet ēku projektējusi arhitektu firma «Kubs». Veikala ēka Zolitūdē, Priedaines un Anniņmuižas ielu krustojumā, pabeigta 2011.gada nogalē.

«Homburg Zolitude» piederēja sabrukušā «Maxima» veikala jumta virsējā daļa, pazemes autostāvvieta un blakus uzbūvētais daudzdzīvokļu nams. Tirdzniecības platību īpašnieks ir «Tineo», kas savukārt ēku iznomāja mazumtirgotājam «Maxima Latvija».

Rīgā, Zolitūdē, veikalā «Maxima» 2013.gada 21.novembra vakarā iebruka jumts. Katastrofā gāja bojā 54 cilvēki, tostarp trīs glābēji, bet ievainoti tika vēl vairāki desmiti cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu