Kā neatliekamu Kalnmeiers min prokuroru algu palielināšanu par 10%

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Kā viens no neatliekamajiem pasākumiem nākamgad ir prokuroru, viņu palīgu un darbinieku atalgojuma palielināšana par 10%, otrdien otrdien Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdes laikā teica ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

Prokuratūra akcentē, ka prokuroru atalgojums nav pārskatīts no 2011.gada.

Situācijā, kad citām amatu grupām, ceļoties minimālajai algai, atalgojums tiek pārskatīts un palielināts, netiek nodrošināta vienlīdzīga pieeja attiecībā un prokuroru atalgojumu, nepārskatot un atstājot to pēckrīzes līmenī, akcentē prokuratūra.

Prokuratūras apkopotā informācija liecinot, ka pēdējos gados arvien vairāk pieredzējušu prokuroru dodas izdienas pensijā, jo zūdot motivācija darba turpināšanai.

Lai īstenotu ieceri palielināt prokuroru un viņu palīgu algas, nākamgad prokuratūrai papildus vajadzīgi 1,9 miljoni eiro.

Otrdien sēdes laikā tiek spriests par Ieslodzījuma vietu pārvaldes, Valsts probācijas dienesta un Prokuratūras plānoto finansējumu 2016.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu