Par noteikto pienākumu nepildīšanu bēgļiem pārtrauks pabalsta izmaksu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Ja persona, kas būs ieguvusi bēgļa vai alternatīvo statusu, nepildīs savus pienākumus, piemēram, par darba meklēšanu un piedalīšanos mācībās, tai tiks pārtraukts izmaksāt pabalstu, šodien Saeimas Valstiskās audzināšanas un jaunatnes lietu apakškomisijā sacīja Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes priekšnieka vietniece Maira Roze.

Viņa skaidroja, ka paredzēts sadarboties arī ar Labklājības ministriju saistībā ar mentoriem, kas palīdzēs meklēt un atrast personai darbu.

Komisijas sēdē par bēgļu uzņemšanas plāna veidošanu atbildīgās amatpersonas norādīja, ka tiks vērtēta iespēja patvēruma meklētājus uzreiz pēc ierašanās Latvijā nodarbināt pagaidu darbos sākotnējā izmitināšanas centra teritorijā.

Jau ziņots, ka bēgļa pabalsts, kas pašreiz ir 256 eiro, pēc samazināšanas varētu būt 130-150 eiro robežās, izriet no Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas (V) iepriekš teiktā Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta panorāma».

Pagaidām gan precīza summa netiek minēta, bet tai jābūt nedaudz virs trūcīgas personas ienākumu sliekšņa, kas ir 128,06 eiro. Šai summai jābūt arī tādai, kas motivētu bēgļus meklēt darbu.

Kopumā koalīcijas partneriem nav iebildumu par nepieciešamību samazināt bēgļu pabalsta apmēra samazināšanu, tomēr konkrēta vienošanās vēl nav panākta. Par šo jautājumu valdība varētu lemt oktobra otrajā pusē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu