Aptiekās par 14% audzis pieprasījums pēc līdzekļiem saaukstēšanās ārstēšanai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Iestājoties rudens dzestrumam, pieprasījums pēc līdzekļiem saaukstēšanās ārstēšanai septembra beigās kopumā pieaudzis par 14% salīdzinājumā ar attiecīgo laika posmu pērn.

«Pieaugums bijis pēc pretklepus līdzekļiem, kas pirkti par 6% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn. Savukārt izteikts pieaugums bijis imunitāti stiprinošiem līdzekļiem, kas salīdzinājumā ar 2014.gada septembri pirkti par 16% vairāk,» informēja aptieku tīkla «Benu aptieka» pārdošanas attīstības vadītājs Egils Tēbelis.

Vienlaikus viņš atzina, ka iedzīvotāji acīmredzot sākuši savlaicīgi rūpēties par imunitātes spēcināšanu, jo krities pieprasījuma apjoms pēc daļas preparātu, kas paredzēti rudenim raksturīgo veselības traucējumu ārstēšanai.

Jau vēstīts, ka «Benu aptieku» tīkla peļņa pērn pieaugusi par 53,5%, liecina «Firmas.lv» informācija.

SIA «Benu aptieka Latvija» peļņa pērn bija 903 456 eiro, bet 2013.gadā - 588 542 eiro. Uzņēmuma apgrozījums pērn pieaudzis par 12%, sasniedzot 37,8 miljonus eiro, bet 2013.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 33,8 miljoni eiro.

«Benu aptieku» tīkls Latvijā patlaban apvieno 61 aptieku un četras aptieku filiāles.

SIA «Benu aptieka Latvija» dibināta 1995.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 3 333 410 eiro. «Benu aptieka Latvija» pilnībā pieder «Phoenix Baltics Holding».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu