Kozlovskis: bēgļu izmitināšanai jāpaplašina «Mucenieki»

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Viens no risinājumiem patvēruma izmitināšanai, ir pašreizējā patvēruma meklētāju centra «Mucenieki» paplašināšana, intervijā aģentūrai BNS sacīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis.

Viņš norādīja, ka tur jau šobrīd atrodas nepabeigta ēka, kas dodot iespēju attīstīt nepieciešamo infrastruktūru, nodrošinot izmitināšanu tām personām, kuras neatrodas slēgtā režīmā, gan arī dodot papildu kapacitāti robežsargu darba veikšanai. Ministrs uzsvēra, ka šonedēļ, aizturot 29 cilvēku lielu irākiešu grupu un izmitinot šos cilvēkus «Muceniekos», šā centra iespējas ir izsmeltas.

Plānots, ka otrdien jautājums par «Mucenieku» paplašināšanu tiks skatīts valdībā.

«Es nevaru pieļaut, ka aizturētās personas varētu kaut kur brīvi pārvietoties līdz konkrēta lēmuma pieņemšanai,» sacīja ministrs. Kozlovskis uzsvēra, ka arī gadījumā ja tā dēvētais bēgļu uzņemšanas plāns otrdien tiks noraidīts, viņš uzstās, lai «Mucenieku» paplašināšanas jautājums tiktu skatīts atsevišķi, un šim mērķim tiktu piešķirts finansējums.

«Es to neredzu, kā nākamā gada projektu, kur varbūt sāksim kaut ko darīt kaut kad pavasarī. Manuprāt, valdībai būtu jāsaprot, ka, ja otrdien ir valdības sēde, tad trešdien ar to jautājumu jau jāsāk nopietni strādāt - uzreiz un nekavējoties,» sacīja Kozlovskis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu