IZM neizslēdz iespēju nākotnē arī pamatskolā noteikt minimālo skolēnu skaitu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pieprasījuma gadījumā Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) nākotnē ir gatava apsvērt iespēju noteikt minimālo skolēnu skaitu arī pamatskolas izglītības posmā.

«Ministrija sekos līdzi pieteiktajām reģionālajām reformām, un, ja būs pieprasījums no pašvaldībām, iespējams, kaut kad nākotnē šāda iespēja būs jāvērtē,» informēja ministrijā.

Pedagogu atalgojuma jaunā modeļa darba grupā no vairākām pašvaldībām izskanēja ideja par minimālā skolēnu skaita noteikšanu arī pamatskolā, tomēr pagaidām tā attīstīta netiek, skaidroja IZM, piebilstot, ka ministrija sola sekot līdzi pieteiktajām reģionālajām reformām.

Vienlaikus IZM atgādina, ka jautājums par skolu tīklu ir jārisina kopā valsts attīstības perspektīvā, domājot par uzņēmējdarbību, infrastruktūru utt.

«Pamatskolas posmā esam noteikuši prioritāti - pēc iespējas tuvāk bērnu dzīvesvietai, tāpēc ar pašvaldībām saskaņota rīcība būs jo īpaši svarīga, - nedrīkstam pazaudēt nevienu no trim kritērijiem - kvalitāte, pieejamība, izmaksu efektivitāte,» norādīja IZM.

Kā ziņots, IZM būtu loģiski turpināt darbu pie pieļaujamā skolēnu skaita klasē noteikšanas arī pamatskolās, atzina Finanšu ministrijas (FM) pārstāvis Aleksis Jarockis.

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība uzskata, ka šāda FM ideja ir kārtējais mēģinājums raudzīties tikai uz finansiālajiem ieguvumiem, jo, nosakot skolēnu skaitu klasē, netikšot celta izglītības kvalitāte vai veicināta izglītības pieejamība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu