Bijušās izgāztuves vietā Rīgā būs piknika zona ar rotaļu laukumu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijušās izgāztuves teritorijā Rīgā, Augusta Deglava ielā plānots izveidot viens no lielākajiem galvaspilsētas parkiem, kurā jau nākamgad varētu uzstādīt bērnu rotaļu laukumu un valstī lielāko pikniku zonu, pēc izgāztuves vietas apskates pavēstīja Rīgas domes mērs Nils Ušakovs.

Bijušās izgāztuves vietā starp Pļavnieku un Purvciemu apkaimēm vairāk nekā 20 hektāru platībā kopš pagājušā gada tiek veikta teritorijas sakārtošana, kuras gaitā jau izveidots teju 36 metrus augsts mākslīgs kalns.

"Projekts ir līdzfinansēts ar Eiropas Savienības naudu, tā galvenais mērķis ir vides sakārtošana un nosacījumi paredz, ka vairākus gadus nedrīkst veikt kapitālu būvniecību. Tāpēc kalnu pagaidām izmantot nevarēs un pacēlāju slēpotājiem vēl nebūs. Tomēr rīdzinieki jau ziemā tiks pie distanču slēpošanas trases, vasarā izgāztuvei blakus esošajā teritorijā izveidos jaunu bērnu rotaļu laukumu, kā arī tiks izveidota Latvijā lielākā piknika zona – ar 40 galdiem un griliem. Tiks uzstādīta Ziemassvētku egle un vasarā varēs notikt līgošanas pasākumi,» tā Ušakovs.

Līdz pilnīgai projekta īstenošanai paredzēts iesēt zālāju piegulošajā teritorijā, kas atbrīvota no atkritumiem, iestādīt desmit liepas pretim skolai un izvietot informatīvās plāksnes par projektu un par to, ka izgāztuve ir slēgta. Lai novērstu izgāztuves turpmāku ekspluatāciju, kā arī nodrošinātu pretfiltrācijas slāņa nostiprināšanos, apkārt izgāztuves kalnam plānots izveidot žogu.

Visus būvdarbus plānots pabeigt oktobra beigās, bet objektu nodos ekspluatācijā līdz 1.decembrim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu