No amata atstādināts «Rīgas centrāltirgus» valdes priekšsēdētājs Abramovs

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

No amata atstādināts «Rīgas centrāltirgus» (RCT) valdes priekšsēdētāja Anatolijs Abramovs, pastāstīja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs. Viņš norādīja, ka Abramovs atbilstoši piemērotajam drošības līdzeklim uz laiku ir atstādināts no amata.

Tostarp Ušakovs norādīja, ka patlaban jauns RCT valdes priekšsēdētājs netiks meklēts. «Pašreiz valde ir lemttiesīga un turpinās strādāt divu cilvēku sastāvā,» teica galvaspilsētas mērs.

TV3 ziņas ceturtdien, 22.oktobrī, vēstīja, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) prasa no amata atstādināt Abramovu.

Pēc raidījumā vēstītā, KNAB vasarā veica kratīšanu RCT, tostarp arī Abramova kabinetā. Pēc tam medijos izskanēja informācija, ka tirgus darbinieki nelikumīgi vairākkārt pārdevuši vienas un tās pašas tirdzniecības vietas nakts tirgū dažādiem tirgotājiem.

Pērn RCT strādāja ar 7,101 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 1,4% vairāk nekā 2013.gadā, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 40,4% un sasniedza 219,8 tūkstošus eiro.

RCT ir dibināts 1930.gadā, bet kā Rīgas pašvaldības akciju sabiedrība darbojas kopš 1995.gada. RCT ietilpst centrāltirgus, Āgenskalna un Vidzemes tirgus. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Rīgas dome.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu