SKATIES TIEŠRAIDI: Piketā pie Saeimas pret Lailas Brices meitas adopciju Lielbritānijā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Šobrīd pie Saeimas notiek pikets pret Lielbritānijā dzīvojošās Latvijas pilsones Lailas Brices meitas adopciju un par Latvijas bērnu adopcijas lietu nodošanu Latvijas jurisdikcijai.

Pikets notiks līdz plkst. 14.30 Rīgā, Jēkaba ielā 11. To Rīgas domē pieteikusi privātpersona Aleksandra Spruža.

Kā pasākuma mērķis norādīts «pret Katrīnas Brices piespiedu adopciju Lielbritānijā un par Latvijas bērnu adopcijas lietu nodošanu Latvijas jurisdikcijai».

Jau vēstīts, ka Brice piecus gadus tiesā cīnās pret Lielbritānijas sociālo dienestu spriedumu, ka māte nav pienācīgi rūpējusies par bērnu. Pēc Brices pārstāvju sacītā, divus gadus vecā meitenīte no ģimenes Lielbritānijā esot izņemta pēc kaimiņa sūdzības. Meitene esot bijusi atstāta bez pieaugušo uzraudzības, kad viņas māte devusies uz darbu, bet sarunātā aukle kavējusies.

Gadījums izpelnījies plašu publicitāti Lielbritānijas medijos, publicējot arī detaļas no tiesas sprieduma, kurā aprakstīti arī bērna izņemšanas apstākļi, tostarp minēts, ka policija meitenīti nogādājusi slimnīcā, kur viņai konstatēts kontaktdermatīts, ko izraisījusi mirkšana urīnā. 2010.gada augustā bērnam veikta vispārējā stāvokļa novērtēšana, konstatējot, ka meitenei ir attīstības atpalicība, ko izraisījusi audzināšana bērna attīstību neveicinošos apstākļos un nepienācīga aprūpe.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu