«Vienotības» PR un reklāmas konsultanti saņem valsts pasūtījumus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Vienotības PR konsultants Ralfs Vīlands tiek pie 30 000 vērta līguma ar Rīgas lidostu, bet reklāmas aģentūra, kas sadarbojas ar partiju, uzvar valstij piederošās finanšu institūcijas «Altum» konkursā. «Vīlands Associates» un «Guilty» uzņēmumi regulāri sadarbojas ar «Vienotību», un abi – regulāri saņem pasūtījumus no valsts kapitālsabiedrībām, ziņo LTV raidījums «de facto».

Ar sabiedrisko attiecību konsultantiem «Vīlands Associates» «Vienotībai» noslēgts līgums par ikmēneša sadarbību – par regulārām konsultācijām, mediju monitoringu un palīdzību krīzes situācijās. Par to Ralfa Vīlanda uzņēmums saņem aptuveni 1000 eiro mēnesī. Šajā summā ietilpst arī konsultācijas pirms Saeimas vēlēšanām, kā arī premjerministres Laimdotas Straujumas konsultēšana izšķirīgos brīžos pēc vēlēšanām.

«de facto» ir zināms, ka citiem klientiem «Vīlands Associates» pakalpojumi izmaksā vairākas reizes dārgāk. Vīlands intervijā LTV skaidro, ka partijai nav nepieciešamas intensīvas konsultācijas: «Vienā mēnesī var būt vairāk sadarbības, citā mazāk. Tā ir ilgtermiņa līgumu īpatnēja daba, ka ir aptuveni vienāds ienākumu avots gan aktīvākos, gan pasīvākos mēnešos.»

Taču vienlaikus «Vīlands Associates» konsultēja arī «Liepājas metalurga» administratoru Haraldu Velmeru, kad politiskā atbildība par Metalurga pārdošanu gulēja tieši uz «Vienotības» pleciem, un veidoja komunikācijas stratēģiju lidostai «Rīga», kas ir «Vienotības» pārvaldītās Satiksmes ministrijas uzraudzībā.

Reklāmas aģentūra «Guilty» ar partiju sadarbojas jau vairāk nekā divus gadus, tostarp priekšvēlēšanu laikā Aģentūra pērn strādāja pie Latvijas Dzelzceļa «Spēka dienas» pasākuma un kopā ar aģentūru «Prae» uzvarēja Finanšu ministrijas iepirkumā par kohēzijas politikas komunikācijas stratēģijas veidošanu. Šogad «Guilty» noslēdza 290 000 eiro vērto līgumu ar valtij piederošas attīstītības finanšu institūciju «Altum» par reklāmas stratēģijas veidošanu. «de facto» ir zināms, ka, ņemot vērā citus iepirkuma aspektus, nozarē šāda iepirkuma summa uzskatīta par ļoti dāsnu. Gan «Altum», gan «Guilty» pārstāvji uzsver, ka saistība ar «Vienotību» nav palīdzējusi tikt pie līguma, turklāt 290 000 eiro ir maksimālā līguma summa, kas, visticamāk, arī netiks sasniegta.

Situācija, ka uzņēmums gan apkalpo politisko partiju, gan iegūst līgumus no partijas ietekmes sfērā esošajām kapitālsabiedrībām, rada šaubas par partiju tēriņu netiešu apmaksu no valsts līdzekļiem. Šādu pieņēmumu noraida «Vienotības» ģenerālsekretārs Artis Kampars. « Jautājums ir par kvalitāti, es vēlos kategoriski noliegt šādus pat pieņēmumus, jo mēs neko tādu nekad neesam praktizējuši», norāda Kampars sarunā ar LTV.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu