Arī apelācijas instances tiesa noraida «Saskaņas» prasību pret publicisti Veinbergu un TVNET

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Kurzemes apgabaltiesa apelācijas instancē ir noraidījusi partijas «Saskaņa» prasību pret publicisti Sandru Veinbergu un portālu «Tvnet» par godu un cieņu aizskarošu ziņu atsaukšanu, informēja Kurzemes apgabaltiesas tiesneša palīdze Marika Jankovska.

Pilnais sprieduma teksts pusēm būs pieejams 16.novembrī. Pēc tam to 30 dienu laikā būs iespējams pārsūdzēt kasācijas kārtībā.

Partija «Saskaņa» bija pārsūdzējusi Talsu rajona tiesas spriedumu, ar kuru tika noraidīta «Saskaņas» civilprasība pret publicisti Veinbergu un portālu «Tvnet» par godu un cieņu aizskarošu ziņu atsaukšanu publikācijā, kurā

Veinberga «Saskaņu» nodēvējusi par prokremlisku partiju.

Kā informēja Talsu rajona tiesas priekšsēdētājs Alviss Jēkabsons, kurš iztiesāja šo civillietu pirmajā instancē, strīds bijis par to, vai Veinbergas publikācija ir uzskatāma par ziņu vai par viedokli.

«Tiesa uzskatīja, ka tas tomēr ir viedoklis,»

iepriekš norādīja Jēkabsons.

Kā medijiem izsūtītā paziņojumā iepriekš informēja, pēc pašas vārdiem, «pilsoniski aktīva juriste» Ieva Brante, kura gan šīs civillietas izskatīšanā nepārstāvēja nevienu no iesaistītājām pusēm, «Saskaņa» bija iesniegusi Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesā prasību pret publicisti un viesprofesori Latvijā Sandru Veinbergu un portālu «Tvnet» par godu un cieņu aizskaroša viedokļa atsaukšanu, atvainošanos un naudas soda 1000 eiro apmērā piedziņu par partijai nodarīto morālo kaitējumu. Kaitējumu partijai esot nodarījis pagājušajā gadā pēc vēlēšanām portālā publicētais Veinbergas raksts, kur autore pauž viedokli, ka «Saskaņa» ir prokremliska partija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu