Drīzumā lems par Saeimas deputātu Eigima un Abu Meri izdošanu sodīšanai par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija drīzumā lems par deputātu Riharda Eigima (ZZS) un Hosama Abu Meri (V) izdošanu administratīvai sodīšanai saistībā ar ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem, sacīja komisijas vadītājs Vitālijs Orlovs (S).

Komisija par šo jautājumu varētu lemt pēc vairākām nedēļām, jo tuvākajās sēdēs paredzēts diskutēt par iedzīvotāju kolektīviem iesniegumiem, skaidroja Orlovs.

Valsts policija lūdz Saeimas atļauju sodīt Eigimu par ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanu. Eigims 2.septembrī, braucot pa Raiņa bulvāri un pārkārtojoties, šķērsoja nepārtraukto līniju uz ceļa un nedeva ceļu automašīnai, kas brauca pa blakus joslu.

Savukārt Abu Meri būtiski pārkāpis atļauto braukšanas ātrumu - brauca Rīgā, J.Čakstes gatvē, ar 106 kilometriem stundā pie atļautā braukšanas ātruma 70 kilometri stundā.

Kā ziņots, Orlovs jau iepriekš pauda, ka 12. Saeimā, salīdzinot ar iepriekšējo parlamenta sasaukumu, ir pieaudzis deputātu izdarīto administratīvo pārkāpumu skaits.

Politiķis informēja, ka līdz šim Saeima ir lēmusi jau par desmit deputātu izdošanu administratīvai sodīšanai. Tāpat drīzumā tiks lems arī par parlamentāriešu Abu Meri un Eigima izdošanu sodīšanai par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu, kā arī par deputāta Arta Rasmaņa (ZZS) izdošanu par interešu konflikta novēršanas likumā noteikto komercdarbības ierobežojumu neievērošanu, norādīja Orlovs.

Savukārt Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) publiski paudis, ka veic pārbaudi par iespējamiem veselības ministra Saeimas deputāta Gunta Belēviča (ZZS) pārkāpumiem, neievērojot likumā «Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā» noteiktos komercdarbības ierobežojumus.

Tikmēr iepriekšējā Saeimas sasaukuma darbības laikā trīs gados parlaments kopumā lēma par 15 deputātu izdošanu administratīvai sodīšanai,

sacīja Orlovs. Viņš prognozēja, ka jau šogad 12. Saeima pietuvināsies šim skaitam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu