Komisija atbalsta izglītības nodrošināšanu nepilngadīgajiem patvēruma meklētājiem valsts valodā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija šodien atbalstīja priekšlikumus grozījumiem Patvēruma likumā, kas paredz izglītības nodrošināšanu nepilngadīgajiem patvēruma meklētājiem valsts valodā.

Paredzēts noteikt, ka nepilngadīgiem patvēruma meklētājiem tiek nodrošinātas izglītības ieguves iespējas valsts valodā valsts vai pašvaldības izglītības iestādē. Ministru kabinets noteiks kārtību, kādā šiem cilvēkiem tiek nodrošinātas izglītības ieguves iespējas.

Tāpat plānots noteikt, ka šādas iespējas tiks noteiktas arī nepilngadīgai personai, kurai piešķirts bēgļa vai alternatīvais statuss. Arī nepilngadīgajiem, kuriem piešķirta pagaidu aizsardzība, tiks nodrošinātas izglītības ieguves iespējas valsts valodā valsts vai pašvaldības izglītības iestādē.

Grozījumus saistībā ar valsts valodas izmantošanu sākotnēji bija iesnieguši partijas «Vienotība» deputāti, savukārt komisija atbalstīja Saeimas Juridiskā biroja sagatavotos šo priekšlikumu precizējumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu